Feriehus & leiligheter Ålesund

Sammenlign 66 tilgjengelige ferieboliger fra 20 tilbydere
Ålesund
Spar opp til 71%

Det beste utvalget av ferieboliger i i Ålesund

-71%
f.eks. 1/12 - 8/12
Hus ∙ 2 gjester
Norge
fra 260 kr 886 kr
only-apartments
4,5
Se deal

Anbefalte feriehus i i Ålesund

Lei hus og ferieleiligheter i i Ålesund: fra 278 kr per natt

Tillatt med kjæledyr
Hus ∙ 2 gjester
Møre og Romsdal Fylke, Vest-Norge, Norge
fra 295 kr
Novasol
4,4
Se deal
Tillatt med kjæledyr
Hus ∙ 2 gjester
Norge
fra 260 kr
only-apartments
4,5
Se deal
Tillatt med kjæledyr
Hus ∙ 2 gjester
Ålesund, Møre og Romsdal Fylke, Norge
fra 236 kr
Booking.com
4,4
Se deal
Se alle tilbud

Ferieboliger med terrasse eller balkong

Balkong
Leilighet ∙ 4 gjester ∙ 1 soverom
Ålesund, Møre og Romsdal Fylke, Norge
fra 852 kr
Booking.com
4,7
Se deal
Balkong
Leilighet ∙ 2 gjester
Ålesund, Møre og Romsdal Fylke, Norge
fra 867 kr
Booking.com
4,5
Se deal
Balkong
Leilighet ∙ 3 gjester ∙ 1 soverom
Ålesund, Møre og Romsdal Fylke, Norge
fra 884 kr
Booking.com
4,3
Se deal
Se alle tilbud

Populære fasiliteter for feriehus og leiligheter i Ålesund

 • Internett (34)
 • Røyking forbudt (29)
 • Kjøkken (25)
 • Parkering (24)
 • TV (23)
 • Vaskemaskin (21)
 • Tillatt med kjæledyr (18)
 • Balkong (13)
 • Oppvaskmaskin (12)
 • med aircon (11)
 • Rullestolvennlig (8)
 • Peis (7)

Været i Ålesund

12°
14°
17°
11°
17°
11°
15°
12°


Jan.
Feb.
Mar.
Arp.
Mai
Juni
Juli
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Des.
- Regndage

Sjekk ut vår værmelding for å finne den perfekte måneden for din ferie. Over de neste 6 månedene er det Juli som vil ha de høyeste temperaturene. Januar er den kaldeste måneden, med temperaturer rundt 1°. Det kan regne 26 dager i Juli mens det mest sannsynlig ikke vil regne mer enn 17 i Juni.

Opplev Jugendbyen Ålesund fra en feriebolig i vestnorsk natur

Feriehus og hytter i Ålesundsområdet er lokalisert i idylliske omgivelser. Her befinner du deg midt i den ville, vestlandske naturen, omgitt av majestetiske fjell og spektakulære fjorder. Avhengig av hva dine interesser er, kan du finne aktiviteter som passer dine reiseplaner. I Ålesund by kan du vandre mellom de utallige kafeene, restaurantene og pubene, eller ta turen til Sunnmørsalpene for unike skiopplevelser.

Vis alle 66 feriehus
Slik kommer du deg dit

Slik reiser du hit

Ålesund er lett tilgjengelig med de fleste transportmidler. Fly lander på Vigra flyplass, omtrent 30 minutter fra Ålesund sentrum. Det går også internasjonale flyruter direkte til Vigra. Det er også bussforbindelser til Ålesund fra de fleste større byene i Norge. I bil kan du fritt legge opp reiseruten. Veiene er stort sett fine, men E39 fra Bergen og nordover til Ålesund kan være noe kronglete fremfor den mer moderne E6 eller E18 fra Oslo eller Trondheim. Nærmeste holdeplass for regionaltog er Åndalsnes, en god time utenfor Ålesund sentrum.

Vær & klima

Det sunnmørske klimaet

Ålesund er preget av et noe ustabilt klima igjennom vinterhalvåret. Snø og regn, kuldegrader og plussgrader om hverandre må forventes. Sommeren kan være veldig fin, men det er ikke uvanlig at den innebærer en del nedbør. I Ålesundsregionen må du som gjest kle deg etter været og være forberedt for alt slags vær.

Lokale severdigheter

Sunnmøres vanvittige opplevelser

I Sunnmøre står opplevelsene i kø, enten du reiser alene, med venner eller med familien. I Ålesund kan du være med på båtutflukter eller gå på fjellturer med ulik vanskelighetsgrad. Flere restauranter byr på god mat, og du kan gå på kino eller bowle om du ønsker det. Tar du turen til fyrtårnet Alnes i Giske kommune (ca. 20 minutter utenfor Ålesund), kan du virkelig oppleve naturkreftene i havet på nært hold når bølgende bruser og vinden mer enn rufser deg i håret. I det nyåpnede opplevelsessenteret der finner du en helårsåpen kafe som blant annet serverer deilig sjømat, og i tillegg har de et galleri. På solfylte dager er det deilig å bade på den fine stranden.

Reiser du litt innover i landet fra Ålesundskysten finner du den heftige Trollstigen hvor veien krongler seg oppover som en smal sti. Det er en opplevelse, selv om det kan ta på for sarte sjeler, å kjøre fra toppen av fjellet og ned mot Åndalsnes. I Valldalen kan du delta på havrafting eller reise i klatreparken med hele familien. Geiranger ligger bare en kort biltur derfra og frister med fjord, fjelltopper og fosser i kunstneriske omgivelser.

Lokale begivenheter

Store arrangementer og kjente artister

Ålesund har huset mange store artister. I 2017 står blant annet Bryan Adams, Sting, DJ Tiesto og Ronan Keating på listen over navn som kommer til byen. Momentium arrangerer årlig flere større arrangementer. "Jugendfesten" som går av stabelen i Ålesund i august og "Sommerfesten" i juli er bare noen som kan anbefales. Sistnevnte er en spleisefest lokalisert på Giske, en øy utenfor Ålesund.

Severdigheter & aktiviteter i Ålesund

Severdigheter i Ålesund

Atlanterhavsparken

I den anerkjente Atlanterhavsparken kan du se livet i havet på nært hold og blant annet være med når pingvinene mates. Her er det perfekt å ta med barna som vil la seg fasinere av havets skapninger.

Jugendstilsenteret

Har du lyst på et mer kulturelt innslag, kan Jugendstilsenteret lære deg mer om Jugendstilen, eller art nouveau, som er Ålesunds karakteristiske arkitektur. Her kan du oppleve både bybrannen og gjenoppbyggingen av byen i "Tidsmaskinen" på senteret.

Kunstmuseet KUBE

I tilknytning til Jugendstilsenteret ligger kunstmuseet KUBE, det største museet mellom Bergen og Trondheim. Her kan du nyte både midlertidige utstillinger med tema arkitektur, malerkunst, design og skulptur, i tillegg til deres egne faste utstilling.

Aksla utsiktpunkt ved Fjellstua

Dersom du foretrekker å være aktiv, kan du ta deg en tur opp på fjellet Aksla og til utsiktspunktet ved Fjellstua. Der blir du presentert en overveldende utsikt over hele Ålesund by og de omkringliggende øyene. Du kan gå de 418 trappetrinnene opp fra byparken, eller du kan kjøre helt frem.

Wildlife Sea Safari

Skulle du satse på litt heftigere aktiviteter, kan du være med på havsafari. I en åpen og rask RIB kommer du ifølge arrangøren tett på dyrelivet. Turen går blant annet til fuglefjellet Runde hvor du får hilse på lundefugler og havørner.

Vi sammenligner over 300 nettsteder for utleie av ferieboliger, inkludert:

Booking.com ferieboliger i Ålesund Novasol ferieboliger i Ålesund dansommer ferieboliger i Ålesund TripAdvisor ferieboliger i Ålesund DanCenter ferieboliger i Ålesund Cofman.no ferieboliger i Ålesund HomeAway ferieboliger i Ålesund SOL OG STRAND ferieboliger i Ålesund Interhome ferieboliger i Ålesund Wimdu ferieboliger i Ålesund e-domizil ferieboliger i Ålesund Belvilla ferieboliger i Ålesund Holiday Home ferieboliger i Ålesund 9flats.com ferieboliger i Ålesund Inter Chalet ferieboliger i Ålesund only-apartments ferieboliger i Ålesund Migoa ferieboliger i Ålesund

Lignende feriesteder