Feriehus & leiligheter Hamar

Sammenlign 27 tilgjengelige ferieboliger fra 9 tilbydere
Hamar

Populære fasiliteter for feriehus og leiligheter i Hamar

 • Internett (16)
 • Parkering (16)
 • Røyking forbudt (15)
 • TV (10)
 • Kjøkken (10)
 • Hage (9)
 • Grill (8)
 • Balkong (7)
 • Tillatt med kjæledyr (7)
 • Rullestolvennlig (5)
 • Vaskemaskin (5)
 • Oppvaskmaskin (5)

Været i Hamar

-2°
-8°

-6°

-3°

15°
18°
21°
12°
19°
10°
16°


-2°

-5°
Jan.
Feb.
Mar.
Arp.
Mai
Juni
Juli
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Des.
- Regndage

Over ser du været for Hamar. Juli er den varmeste måneden i året i Hamar, med temperaturer gjennomsnittlig opp mot 21°. Hvis du heller ønsker det kjølig er den kaldeste måneden Januar. Mars har fint vær, med kun 14 regndager.

Vis alle 27 feriehus
Slik kommer du deg dit

Ankomsten

Den kanskje enkleste og letteste måten å komme seg til Hamar på, er med tog. Toget går flere ganger daglig, og du kan dra direkte til Hamar fra Oslo, Oslo Lufthavn og Trondheim. Det er også enkelt å komme seg til Hamar med bil eller leiebil siden Hamar ligger like ved E6 mellom Oslo og Trondheim. Hamar ligger omtrent halvannen times kjøretur fra Oslo, og i overkant av 5 timer unna Trondheim.

Mat & drikke

Norges spiskammer

Hedmark kalles av mange landets spiskammer, og er som et av landets største landbruksdistrikter en av de viktigste produsentene av mat til hele Norge. Hamar og Hedmark bærer på en rekke mattradisjoner. Blodklubb, kjøtt og flesk, sluring, munk og ertekål er typiske retter fra denne regionen. Også flatbrød og ulike typer oster og grøtvarianter er historisk sett populære. I og rundt Hamar finnes flere kaféer, butikker og gårdsutsalg der du kan smake og kjøpe lokal mat.

Vær & klima

Vær og vind i mjøsbyen

Hamar, og Østlandet generelt, har tørre, kalde vintre og varme somre. Det kan komme mye snø om vinteren, og i perioder kan det også komme mye nedbør om sommeren. Generelt er det mindre nedbør på Østlandet sammenlignet med lenger vest i landet.

Kunst & kultur

Kunst og kultur

Teater Innlandet har sitt hovedkvarter i Hamar, og viser jevnlig forestillinger. På Migrasjonsmuseet kan du lære om hvem som emigrerte fra Hamar-området til USA og hvorfor. Hamar Sagbladfabrikk er en nedlagt fabrikk som nå brukes som lokale til blant annet konserter, vielser og utstillinger, og her finner du også et kunstgalleri.

Familieaktiviteter

Gøy for liten og stor

Hamar og nærområdet er svært familievennlig, og byr på aktiviteter hele familien vil like. Ankerskogen Svømmehall og Lekeland 1 ligger i Hamar. Veltsetra i Stange og Tangen Dyrepark passer også utmerket for familier. For dem som vil oppleve naturen og nærområdet, er det også en rekke flotte stier i Hamar-området som egner seg godt til gå- og sykkelturer.

Uteliv

Et allsidig uteliv

For den som ønsker å utforske nattelivet, har Hamar mer enn nok å by på. Hamar har bowlinghall og kino, og det arrangeres til stadighet konserter på flere scener rundt om i byen. Av nattklubber har du mye å velge mellom, inkludert en bibliotekbar, fotballbar og rockebar.

Lokale severdigheter

Opplevelser venter også utenfor byen

Også like utenfor Hamar er det mer enn nok å gjøre. Prøysenhuset er et nasjonalt kulturhus til ære for Alf Prøysen, og ligger like ved husmannsplassen Prøysen. Hos Atlungstad Brenneri i Stange kan du følge potetens ferd fra råvare til ferdig fremstilt akevitt. Munch-senteret og Klevfos Industrimuseum ligger rett ved hverandre på Løten. Norsk Motorhistorisk Museum ligger i Stange, og har en utstilling på over 200 kjøretøy og maskiner som følger kjøretøyenes historie i Norge.

Lokale begivenheter

Festivaler for de fleste

Årlig arrangeres en rekke spennende festivaler i Hamar, som retter seg til ulike publikum og aldersgrupper. Her vil både musikkelskeren, filmentusiasten, historikeren og gastronomen finne noe å gjøre.
Middelalderfestivalen tilbyr en så nær autentisk opplevelse du kan få av livet i Middelalderen, med mat, håndverk, gjøglere og musikk typisk for epoken.
Summerfade er en musikkfestival rettet mot et yngre publikum, med en rekke popartister fra inn- og utland.
For den som liker eller vil lære mer om klassisk musikk, er Kirsten Flagstad Festival stedet å dra.
Stoppested Verden er en spennende festival med fokus på å å bevisstgjøre barn og unge om verdens mangfold, og arrangerer en rekke aktiviteter og verksteder hvor du blant annet kan lære ulike typer dans og håndverk, og oppleve mat, musikk og tradisjoner fra hele verden.

Severdigheter & aktiviteter i Hamar

Høydepunkter i Hamar

Hedmarksmuseet

Hedmarksmuseet har 65 bygninger og 50.000 gjenstander i sitt eie. Den faste utstillingen finner du i Storhamarlåven på Domkirkeodden, hvor du også kan se Hamardomen og Domkirkeruinene, Norges største urtehage, og begynnelsen av friluftsmuseet som strekker seg oppover langs Mjøsa.

Hamardomen

Hamardomen er en glasskatedral bygget rundt Domkirkeruinene fra 1500-tallet på Domkirkeodden. Her arrangeres gudstjenester, vielser, konserter og teater i storslagne omgivelser.

Kunstbanken Hedmark Kunstsenter

Kunstbanken Hedmark Kunstsenter er en stiftelse som legger vekt på å vise frem ulike visuelle inntrykk og fremme kunstnerisk frihet og utfoldelse. Her kan du både se og kjøpe eksperimentell, nyskapende og samtidig kunst.

Norsk Jernbanemuseum

Hos Norsk Jernbanemuseum kan du oppleve hovedutstillingen "På sporet av reisen", sitte på med Tertittoget eller Knertitten, som kjører gjennom parken, og se en historisk samling av lokomotiv og vogner. Museet tilbyr til og med servering i en av museets vogner fra 1911!

Kirsten Flagstad Museum

Kirsten Flagstad Museum finner du sentralt i Hamar, i Strandstuen, huset der operastjernen Kirsten Flagstad ble født og delvis vokste opp. I tillegg til å minnes Kirsten Flagstads liv og virke, jobber museet for å bygge opp og bevare et norsk sangerarkiv med fokus på norske operasangere.

Vi sammenligner over 300 nettsteder for utleie av ferieboliger, inkludert:

Booking.com ferieboliger i Hamar Novasol ferieboliger i Hamar dansommer ferieboliger i Hamar TripAdvisor ferieboliger i Hamar DanCenter ferieboliger i Hamar Cofman.no ferieboliger i Hamar HomeAway ferieboliger i Hamar SOL OG STRAND ferieboliger i Hamar Interhome ferieboliger i Hamar Wimdu ferieboliger i Hamar e-domizil ferieboliger i Hamar Belvilla ferieboliger i Hamar Holiday Home ferieboliger i Hamar 9flats.com ferieboliger i Hamar Inter Chalet ferieboliger i Hamar only-apartments ferieboliger i Hamar Migoa ferieboliger i Hamar

Lignende feriesteder