Ferieutleie: Leiligheter, hus og strandhus til leie | HomeToGo
Start søk
 base64Hash

Juridisk, Betingelser & Personvernregler

Juridisk

HomeToGo GmbH, representert gjennom sine direktører Dr. Patrick Andrae, Wolfgang Heigl, Valentin Gruber, og Steffen Schneider.


Pappelallee 78/79

10437 Berlin

Tyskland


Registrert ved domstolen Berlin-Charlottenburg, HRB 155381 B

Moms: DE293800056


Fax: +49 (0) 30-208473260


Plattform levert av EU-kommisjonen for tvisteløsninger på internett

EU-kommisjonens plattform tilbyr et rammeverk for tvisteløsninger på internett. Plattformen har følgende nettadresse: ec.europa.eu/consumers/odr/

HomeToGo verken deltar i, eller er forpliktet til å delta i, en tvisteløsning på nettet i en tvisteløsningsdomstol for forbrukerklager.

Vilkår og betingelser for bruk av HomeToGo

1. Generelt

(1) HomeToGo GmbH, Pappelallee 78/79, 10437 Berlin, Tyskland (“HomeToGo”), opererer med en internett- og markedsføringsplattform som tilbyr overnatting og ferieutleie, spesielt ferieleiligheter og fritidsboliger, under forskjellige domener og som en App (”Plattform”).

(2) På plattformen tilbys utleie av feriehus, ferieleiligheter og andre typer innkvartering tilbudt av tredjeparter (”Operatør”) som samarbeider med HomeToGo (”Leverandør”). HomeToGo fungerer som mellomledd. Det formidles ingen pakkereiser eller relaterte tjenester.

 (3) Gjennom plattformen kan brukere søke etter tilbud (“Brukere”), forespørre eller bestille, enten etter å ha blitt sendt videre til operatørens aktuelle nettside eller direkte på plattformen.

(4) Bruk av plattformen er utelukkende underlagt de aktuelle vilkår og betingelser i den versjonen som var gjeldende på det tidspunktet plattformen ble åpnet.

 (5) Bruk av plattformen er kun tillatt for privat bruk. Plattformen kan ikke brukes til falske, spekulative eller bedragerske bestillinger.

 (6) HomeToGo forbeholder seg retten til å ekskludere brukere av plattformen i visse tilfeller, spesielt hvis brukeren

- bryter paragraf 5

- får tilgang til plattformen ved å bruke en manuell eller automatisert prosess som overskrider hensikten med personlig bruk eller inkludering av HomeToGo i en søkeindeks

- bruker automatiserte systemer eller en programvare for å ekstrahere data fra vår plattform (såkalt skjermskraping). Dette er forbudt for både ikke-kommersielle og kommersielle formål

- krenker eksisterende restriksjoner i Robots-Exclusion-header eller omgår tiltak som begrenser eller hindrer tilgang til vår plattform

- bruker en enhet, en programvare eller et program som påvirker eller forsøker å påvirke plattformens normale funksjonalitet

eller

- utfører en handling som belaster HomeToGos servere, datamaskiner eller nettverk på en upassende måte.

2. HomeToGo brukertjenester

(1) HomeToGo er en teknisk internettleverandør som tilbyr brukere å søke etter tilbud som enten kan bestilles direkte på plattformen eller direkte hos operatørene etter at man har blitt omdirigert til deres nettsider. HomeToGo publiserer ikke egne tilbud eller leieobjekt.

(2) HomeToGo gir brukerne muligheten til å søke målrettet etter tilbud publisert av operatørene på plattformen. Etter et søk omdirigerer HomeToGo brukerne til operatørenes respektive nettsider og gjør det mulig for brukeren å komme i direkte kontakt med den aktuelle operatøren. HomeToGo gir også brukerne muligheten til å henvende seg direkte til operatøren eller bestille direkte hos dem på HomeToGo sin plattform (Direkte bestilling). HomeToGo er i begge tilfeller ikke tilbyder av de respektive tilbudene. Bruken av HomeToGo sin plattform gir ingen rett på reisekontrakter eller lignende kontrakter i henhold til §§ 651a et. seg. i tysk privatrett (BGB). HomeToGo fungerer kun som en søketjeneste eller mellommann for direkte bestillinger. 

(3) Bruk av HomeToGo er gratis med mindre annet er angitt. For enkelte tilbud som annonseres gjennom HomeToGos funksjon for direkte bestilling kan et ekstra servicegebyr pålegges for å sikre direkte bestilling via en integrert leverandør av betalingstjenester. Leverandøren av betalingstjenesten er tydelig oppført. 

(4) Utformingen og sorteringsrekkefølgen av tilbudene som vises på plattformens sider for søkeresultater er basert på en dynamisk, selvlærende algoritme som kan variere basert på en rekke ulike faktorer. En av disse faktorene er den spesielle kombinasjonen av søkekriterier som hver bruker oppgir på plattformen. Disse kriteriene kan omfatte variabler som destinasjon, pris, antall gjester, ulike typer innkvartering, spesifikke bekvemmeligheter og fasiliteter.

I tillegg mottar HomeToGo en kompensasjon fra operatørene som benytter seg av deres plattform. Denne kompensasjonen er en annen faktor som påvirker rangering og sorteringsrekkefølgen på søkeresultatene. Operatører som ikke betaler HomeToGo er ikke oppført. Sorteringsrekkefølgen av tilbud kan også påvirkes av brukervalgte sorteringspreferanser (dvs. popularitet, verdi, gjesteomtaler) i tillegg til andre variabler inkludert parametre som rangering og generelle ytelsesberegninger. For å sikre funksjonaliteten til hvert søkeord kan antallet viste søkeresultater være begrenset hvis det overskrider et hensiktsmessig maksimum.

(5) Operatørene gjør sine tilbud tilgjengelig på grunnlag av samarbeids- og lisensavtaler, noe som gir HomeToGo rett til å bruke og distribuere det respektive innholdet, priser og tilgjengelighet i hele distribusjonsnettverket for å kunne annonsere tilbudene.

(6) HomeToGo har rett til å levere tjenester fra en tredjepart.

(7) Om nødvendig kan HomeToGo deaktivere eller begrense tilgangen til plattformen ved vedlikeholdsarbeid eller andre formål. Brukere har ikke krav på uavbrutt tilgjengelighet og bruk av plattformen.

3. Kontraktsforhold

(1) Bestilling eller leiekontrakter gjelder utelukkende mellom den respektive operatør, den respektive eier av eiendommen og bruker. HomeToGo er fritatt fra alle kontraktsreguleringer, avtaler eller krav som måtte eksistere mellom brukeren og operatøren. Bestillinger, henvendelser eller utleie skal reguleres i henhold til operatørens vilkår og betingelser (i enkelte saker gjelder også vilkårene og betingelsene til den respektive eieren av utleieobjektet hvis ikke operatøren leier objektet direkte), spesielt med hensyn til rett til avbestilling og angrerett. Brukeren inngår derfor en (eller flere) tilleggsvilkår før en direkte bestilling utføres. Brukeren er pliktet til å lese og akseptere vilkårene og betingelsene og er bundet av dem.

 (2) I tilfelle omdirigeringer, forblir operatøren det eneste kontaktpunktet for brukeren i tilfeller som angår bestilling og betaling, samt spørsmål knyttet til kontrakten da HomeToGo ikke kan oppgi noe informasjon knyttet til dette.

(3) HomeToGo kan kun kontaktes for spørsmål i tilfeller der man bestiller direkte via en integrert leverandør av betalingstjenester (som beskrevet nedenfor), samt ved spørsmål angående bestillinger og betalingsprosesser, og ved uenigheter som oppstår som følge av direkte bestillinger. For å unngå usikkerhet ved direkte bestillinger forblir leiekontrakten mellom operatøren, eier av det respektive utleieobjektet og brukeren. HomeToGo kan i tilfeller som gjelder transaksjoner via den integrerte leverandøren av betalingstjenesten, fungere som mellommann og støtte brukeren i å håndtere transaksjoner, refusjoner, avbestillinger og tvister med kundeservice. I alle andre tilfeller ved direkte bestilling må tvister løses med operatøren, ettersom HomeToGo ikke tilrettelegger for betalingsprosesser gjennom den tidligere nevnte leverandøren for betalingstjenesten, og dermed ikke er i stand til å håndtere refusjoner, avbestillinger eller andre tenkelige transaksjoner.

(4) Kontraktoppsettet gjelder også for direkte bestillinger via plattformen når HomeToGo samler inn brukerens data og informasjon for å formidle en direkte bestilling til operatøren. Den respektive brukeren og HomeToGo inngår kun en meklingskontrakt der brukerens erklæring og nødvendige informasjon videreføres til operatøren. Som oppgitt vil HomeToGo kreve en ikke-refunderbar serviceavgift for disse tjenestene. Servicegebyret varierer og vil bli oppgitt ved bestilling. Hvis en annen valuta eller spesifikk betalingsmåte brukes, kan totalbeløpet endres basert på valutakursen og / eller bankgebyrer. 

(5) Betalinger som er gjort via angitte betalingsmåter (som kredittkort, faktura, bankoverføring) innenfor rammen for direkte bestillinger, vil i individuelle tilfeller bli avgjort gjennom en såkalt PCI-kompatibel leverandør av betalingstjenester. Leverandøren av betalingstjenesten mottar betalingen fra brukeren til operatørens separate konto, og betaler operatøren det tilsvarende beløpet. Betalinger gjort på denne måten behandles for og på vegne av operatøren og gjør opp forfallet for direkte bestillinger.

(6) For å forhindre uautorisert bruk eller svindel kan det utføres identitets- eller kredittsjekk ved enkelte betalingsmåter. Dette utføres av leverandøren av betalingstjenesten eller en av de andre integrerte betalingsleverandørene (f.eks. Klarna) hvis brukeren har benyttet seg av en tilsvarende betalingsmåte (f.eks. faktura). Detaljer om databehandling finner du i personvernreglene.

4. Priser

(1) Prisene som er angitt under tilbud/tilbudene blir satt av operatørene og oppdateres minst én gang daglig.

(2) Prisene skal anses som totalpris for det respektive tilbudet. Prisene vises, der det er aktuelt, som standardpriser per natt, i tillegg til eventuelt ekstra bestilte tjenester eller bindende, variable og uforutsette utgifter som kan betales online eller direkte ved ankomst. Brukere kan endre innstillingene og se priser per opphold for en valgt tidsramme. Operatøren er ene og alene ansvarlig for at prisene som oppgis er riktige og fullstendige. HomeToGo gjør sitt ytterste for å oppgi alle kostnader og å vise fullstendige priser. Når du midlertidig blir omdirigert til operatørens nettside, kan det indikeres ytterligere kostnader som ikke har blitt oppgitt på selve plattformen.

(3) HomeToGo kan ikke garantere nøyaktigheten til de oppgitte prisene eller annen informasjon. Etter en omdirigering til operatørens nettside er brukerne selv ansvarlig for å kontrollere detaljene før bestilling.

(4) I tilfelle brukeren belastes med et servicegebyr ved direkte bestilling gjennom betalingsleverandøren, som angitt ovenfor, vises det nøyaktige beløpet (eventuelt inkludert moms) ved bestilling.

5. Brukerkontoer

(1) For noen tjenester eller funksjoner som tilbys på plattformen, kreves det at man oppretter en brukerkonto.

(2) En brukerkonto kan opprettes med en personlig e-postadresse (også gjennom Google) eller med den personlige profilen til et sosialt nettverk (f.eks. Facebook). En brukerkonto kan også opprettes når en bruker abonnerer på nyhetsbrev eller når man benytter seg av direkte bestilling på plattformen. 

(3) Hvis en brukerkonto er opprettet via et sosialt nettverk eller via Google, vil informasjonen som overføres fra det sosiale nettverket eller Google, brukes til å opprette brukerkontoen. Mer informasjon finner du i personvernreglene.

(4) Brukeren må oppgi riktig og fullstendig informasjon om egen person. Brukeren er ansvarlig ovenfor både HomeToGo og tredjeparter når det gjelder bruk av brukerkontoen. Brukeren blir derfor bedt om å behandle all informasjon relatert til brukerkontoen som konfidensiell informasjon og ikke oppgi denne informasjonen til en tredjepart. HomeToGo må umiddelbart informeres om enhver uautorisert bruk av brukerkontoen.

(5) Brukerkontoen kan åpnes fra hvilken som helst enhet. Brukeren mottar en personlig lenke til pålogging via e-post eller kan bruke den personlige profilen til et sosialt nettverk som ble brukt ved registrering for å logge seg på.

(6) HomeToGo forbeholder seg retten til å midlertidig blokkere brukerkontoer, til å

slette dem, eller ta i bruk andre nødvendige tiltak hvis brukeren bryter gjeldende lover, våre vilkår og betingelser eller andre gjeldende kontraktsvilkår

(7) Sletting av en brukerkonto kan settes i gang ved å sende en e-post til [email protected].

6. Personvern

(1) HomeToGo prioriterer i høyeste grad å beskytte personopplysninger oppgitt av brukere.

(2) Personopplysninger blir kun samlet inn, bearbeidet og benyttet med brukerens samtykke eller i tilfeller hvor innsamling, bearbeiding eller bruk av slike data er hjemlet i lov. Detaljer er beskrevet i personvernreglene.

(3) I forbindelse med direkte bestillinger videreformidles nødvendig brukerinformasjon til den respektive operatøren. Både HomeToGo og operatøren er, uavhengig av hverandre, begge ansvarlige for behandling av personopplysninger innenfor rammen av det individuelle kontraktsforholdet.

7. Ansvarsforhold

(1) Operatøren er ansvarlige for tilbudene de har integrert og koblet til plattformen, og for eventuelle erklæringer knyttet til dem. HomeToGo er ikke ansvarlig for nøyaktigheten av informasjonen som oppgis av operatøren eller for det faktum at informasjonen er oppdatert. Derfor er HomeToGo ikke ansvarlig for nøyaktigheten, kvaliteten, fullstendigheten, påliteligheten eller troverdigheten til operatørens innhold. Spesielt gjelder dette bruk av bilder og/eller kunders omtale og rangeringer.

(2) HomeToGo er kun ansvarlig for skader, uavhengig av rettslig grunnlag, forårsaket av forsett og grov uaktsomhet. Det bæres ikke erstatningsansvar for enkel uaktsomhet, med unntak av tilfeller der det forekommer skade på liv, legeme eller helse og for krav som oppstår i henhold til produktansvarsloven. I tillegg er HomeToGo ansvarlig for hvert uaktsomme brudd på en grunnleggende kontraktsforpliktelse, det vil si forpliktelser som i utgangspunktet muliggjør en ryddig implementering og overholdelse av kontrakten som kontraktspartnere kan stole på og forvente å stole på.

(3) Så langt HomeToGo sitt rettslige ansvar er ekskludert eller begrenset i henhold til paragraf (2), omfatter dette også det personlige ansvaret for alle sine ansatte, representanter og agenter.

(4) Ettersom HomeToGo ikke er kontraktspart ved direkte bestillinger, skal brukeren først og fremst kontakte den respektive operatøren for avbestillinger (tilbakekalling eller tilbaketrekking). HomeToGo vil som formidler gjøre sitt beste for å bistå brukeren med avbestillinger. HomeToGo er imidlertid ikke ansvarlig for tilbudets tilgjengelighet, vellykket leveranse og tilfredsstillende kvalitet av det bestilte tilbudet. Eventuelle krav må reises mot den aktuelle operatøren.

(5) Hvis brukergenerert innhold eller innlegg fra tredjeparter vises på plattformen, tilpasses ikke disse av HomeToGo (dvs. vedtar det som eget innhold).

(6) Ansvar ved force majeure er ekskludert.

8. Endringer i Vilkår og Betingelser

(1) HomeToGo forbeholder seg retten til å foreta endringer i Vilkår og Betingelser med passende varsel

(2) Dersom brukeren ikke avviser endringene innen seks uker fra kunngjøringsdato, skal de nye Vilkår og Betingelser anses som akseptert av brukeren. Brukeren skal få en påminnelse om dette i en generell kunngjøring om endringene gjort i Vilkår og Betingelser.

9. Endelige vilkår

(1) Det er lovene i Forbundsrepublikken Tyskland som gjelder, med unntak av FNs konvensjon om kontrakter for internasjonalt salg av varer (CISG). Med mindre forbrukerbeskyttelsen trekkes tilbake av lovens forpliktende forskrifter i den staten/landet der forbrukeren har sitt bosted, skal gjeldende lov kun gjelde i den grad det er juridisk bindende.

(2) Dersom et av disse generelle vilkårene eller betingelsene blir funnet helt eller delvis ugyldig, eller er i strid med lovbestemmelser, påvirker ikke dette gyldigheten av resten av kontrakten.

(3) EU-kommisjonen tilbyr et rammeverk for tvisteløsninger på internett. Plattformen er tilgjengelig under følgende lenke: ec.europa.eu/consumers/odr/; HomeToGo deltar ikke i, eller er forpliktet til å delta i en online tvisteløsning før en institusjon for konfliktløsning.

(4) Selv om tjenester inkludert Vilkår og Betingelser tilbys og skisseres på norsk, vil den tyske språkversjonen gjelde, uansett avvik mellom den norske og den tyske versjonen. Den tyske versjonen finner du under følgende lenke: https://www.hometogo.de/impressum/#agb.


Versjon 2 (Desember 2020) – Den tidligere versjonen finner du her.

Personvernerklæring om bruk av personopplysninger på hometogo.no

Personvern er et spørsmål om tillit, og din tillit er viktig for HomeToGo. Det er derfor viktig for oss at dine personopplysninger er beskyttet og at innsamling, behandling og bruk av dem i forbindelse med HomeToGos tjenester i appen vår og på nettstedet hometogo.no er i samsvar med loven. I denne personvernerklæringen vil vi beskrive hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger for å gi deg en oversikt over hvordan dine personopplysninger blir brukt.

1. Oversikt

Følgende personvernerklæring inneholder informasjon om hvordan og i hvilken grad personopplysninger behandles av HomeToGo. Personopplysninger er opplysninger som direkte eller indirekte kan tilskrives eller tilknyttes deg personlig, for eksempel ditt navn eller din e-postadresse.

2. Navnet og kontaktinformasjonen til behandlingsansvarlig og selskapets personvernsansvarlige medarbeider.

Denne personvernerklæringen gjelder for databehandlingen som utføres av HomeToGo GmbH, Pappelallee 78/79, 10437 Berlin ("behandlingsansvarlig", heretter kalt "HomeToGo"), som kan kontaktes på [email protected] og på følgende nettsted eller i appen: www.hometogo.no.

Personvernansvarlig for HomeToGo kan kontaktes på [email protected] (Waterside DS GmbH, Bergstr. 28, 22095 Hamburg, Germany).

3. Formålet som personopplysninger behandles for, rettsgrunnlaget og de legitime interessene som HomeToGo eller tredjeparter forfølger, samt kategorier av mottakere

3.1. Tilgang til vårt nettsted / vår app

Når du får tilgang til vårt nettsted / vår app, sender nettleseren som brukes på enheten din automatisk informasjon til serveren på nettstedet vårt / i appen vår og lagrer den midlertidig i det som kalles en loggfil. Vi har ingen kontroll over dette. Følgende opplysninger vil også bli samlet inn uten handling fra din side og lagres til de blir slettet automatisk:

·        IP-adressen til den forespørrende Internett-tilkoblede enheten

·        dato og klokkeslett for tilgang

·        navn og nettadresse til den hentede filen

·        nettstedet/appen som tilgangen fant sted fra (henvisende nettadresse)

·        nettleseren du bruker, og potensielt operativsystemet til din Internett-tilkoblede datamaskin, samt navnet på din Internett-leverandør

·        enheten som brukes (f.eks. en stasjonær datamaskin eller en smarttelefon)

·        språket i nettleseren du bruker

Rettsgrunnlaget for å behandle din IP-adresse er art. 6 (1) (f) i den generelle databehandlingsforordningen (General Data Processing Regulation – GDPR). Vår legitime interesse er basert på formålet med datainnsamlingen som er angitt nedenfor. Vi vil understreke at vi ikke kan trekke direkte konklusjoner om identiteten din fra opplysningene som samles inn, og at vi avstår fra å gjøre det.

Vi bruker IP-adressen til enheten din og de andre opplysningene som er oppført ovenfor, til følgende formål:

·        sørge for at det opprettes en problemfri forbindelse

·        sørge for komfortabel bruk av vårt nettsted / vår app

·        evaluering av systemsikkerhet og -stabilitet

Dataene vil bli slettet så snart de ikke lenger er nødvendige for den første innsamlingen. Når det gjelder datainnsamling for å gjøre nettstedet tilgjengelig, er dette tilfelle når den respektive økten avsluttes. Dataene lagres i loggfiler i en periode eller opptil 6 uker 7 dager og blir deretter slettet automatisk slik at det ikke lenger er mulig å allokere brukeren.

Vi bruker også det som kalles informasjonskapsler (cookies) på nettstedet / i appen samt sporingsverktøy, målrettingsmetoder og plugins for sosiale medier. De nøyaktige prosedyrene som brukes og hvordan personopplysningene dine brukes til dette formålet, beskrives mer detaljert nedenfor.

3.2. Opprette og bruke en brukerkonto, bestillinger, bestillingsforespørsler og HomeToGo Pengene-tilbake-garanti

3.2.1. Opprette en konto

Når du oppretter en brukerkonto hos oss, behandler vi personopplysninger på følgende alternative måte:

·        Når du logger på med Google (sosial pålogging), gmail-adressen din og opplysningene som sendes fra Google-kontoen din (navn, profilbilde, kobling til Google-kontoen din og toppnivådomenet, kjønn og vertsdomenet)

·        Når du logger på med Facebook (sosial pålogging: Facebook Connect), e-postadressen din og den offentlige informasjonen fra Facebook-kontoen din (navn, profilbilde, aldersgruppe, kjønn, språk, land og annen offentlig informasjon)

·        på Apple-enheter i appen vår når du logger på via Apple (Apple-pålogging); e-postadressen din og navnet ditt som er lagret på Apple-kontoen din (i henhold til innstillingene på Apple-kontoen din kan du også skjule disse dataene og få generert en e-postadresse av Apple som da blir sendt til oss)

·        Når du logger på med e-postadressen din, e-postadressen din

På samme måte opprettes en brukerkonto når du oppgir e-postadressen din, og du deretter foretar en bestilling eller bestillingsforespørsel via nettstedet vårt (se punkt 3.2.2.), eller hvis du velger HomeToGo Pengene-tilbake-garantien (se punkt 3.3.). Disse tjenestene krever at du oppretter en brukerkonto av tekniske årsaker, med lagring av e-postadresse, navn og reisedatoer.

Hver gang du logger på, lagres teknisk informasjon om enheten og nettleseren din, samt informasjon om søkene dine. Dette hjelper oss med å forbedre din generelle brukeropplevelse på nettstedet samt de samlede tjenestene.

Rettsgrunnlaget for dette er art. 6 nr. 1 bokstav b og f i GDPR. Du gir oss opplysninger basert på kontraktsforholdet mellom deg og oss. Vår legitimasjon er også avledet fra beskyttelsen av din identitet og forebygging av svindelaktivitet.

Vi vil slette innsamlet data senest 3 år etter at du avsluttet brukeravtalen med vår plattform, med mindre det er lovfestet at vi må lagre dataene dine over lengre tid.

3.2.2. Bestillinger og henvendelser angående bestillinger samt betalingsbehandling

Vi tilbyr ikke reisetjenester selv. Men vi lar deg bestille reisetjenester som tilbys av våre partnere.

Når en bestillingsforespørsel mottas, samler vi kun inn følgende opplysninger for å videresende den til våre partnere:

·        De ønskede ankomst- og avreisedatoene

·        Ditt for- og etternavn

·        Antall gjester

·        Din e-postadresse

·        (valgfritt) din melding til utleier

Når du foretar en bestilling, samler vi også kun inn følgende opplysninger:

·        Ankomst- og avreisedatoene

·        Adressen din

·        Telefonnummer

·        (valgfritt) valgt ekstramateriale

·        Betalingsmåten som brukes til betalingsbehandlingen, utføres av Datatrans, (Datatrans AG, Kreuzbühlstrasse 26, 8008 Zurich, Switzerland), med mindre annet er angitt, Vi har inngått en databehandlingsavtale med Datatrans.

Innsamling av den nevnte informasjonen og overføringen til våre partnere er et krav før man inngår kontrakt med din respektive leverandør ( art. 6 (1) (b) GDPR).

Når du foretar direkte bestillinger via HomeToGos plattform, kan betalingsbehandlingen alternativt utføres av en leverandør for betalingstjenester som vi har inngått en databehandleravtale med. Denne leverandøren behandler all data (navn, betalingsinformasjon om kredittkort / bankoverføring, fakturaadresse, informasjonskapsler eller annen informasjon) som er nødvendig for å utføre en sikker og gyldig transaksjon, oppdage bedrageri eller ved risikovurdering. Behandling av informasjonen blir også brukt til utføre transaksjonen i en bestilling ved å betale ut gjeldende beløp til den korrekte partneren og hvis aktuelt, et servicegebyr til HomeToGo. Dette forløpet reverseres ved kanselleringer. Hvis en fullstendig eller delvis refusjon blir erstattet, bruker betalingstjenesten din betalingsinformasjon for tilbakebetaling av refusjonsbeløpet til kontoen din som ble brukt til betaling.

Det juridiske grunnlaget for behandling av betalingsinformasjonen din er Artikkel 6 (1) (f) GDPR. Vår legitime interesse er basert på vår forretningsinteresse av å tilby muligheten til å utføre direkte bestillinger via vår plattform mens vi beskytter dine personlige data gjennom en databehandlingsavtale med leverandøren for betalingstjenesten. Vi vil påpeke at vi ikke samler inn sensitiv betalingsinformasjon som kredittkortopplysninger. Transaksjoner behandles av en PCI-kompatibel betalingsleverandør. Ved å klikke på en av de tilbudte betalingsmåtene (f.eks. kredittkort eller faktura) samtykker du til bruken av betalingstjenesten, utkontrakteringen av en slik tjeneste, og forbundet overdragelse og behandling av din informasjon.

For å kunne tilby deg Klarnas betalingsmåter overfører vi med ditt samtykke, dine personlige kontaktopplysninger (som navn, adresse og e-postadresse) til Klarna, slik at Klarna kan vurdere om du kvalifiseres for deres betalingssystem og slik at de kan skreddersy betalingsmåter for deg. Behandling av personopplysninger som overføres, blir beskrevet i Klarnas personvernregler: https://www.klarna.com/international/privacy-policy/.

3.3. Opprette en konto hos HomeToGo Pengene-tilbake-garanti

Hvis du velger HomeToGos pengene tilbake-garanti ved direktebestiling, opprettes det automatisk en brukerkonto.

HomeToGo Pengene-tilbake-garantien er en forsikring levert av AWP P&C S.A. (Allianz Global Assistance, heretter kalt "forsikringsselskapet") som vi har inngått en gruppeforsikringsavtale med.

For å registrere deg og dine medreisende som begunstigede, blir følgende opplysninger samlet inn og videresendt til forsikringsagenten, Kasko Germany UG:

·        Ankomst- og avreisedatoene

·        Ditt for- og etternavn

·        Adressen din

·        Din e-postadresse

·        Telefonnummer

·        Bestillingsdato

·        Bestillingsnummer

Vi lagrer bare opplysningene for å behandle forsikringsavtalen for varigheten av forsikringsselskapets kontraktsmessige forpliktelse overfor deg som begynstiget. Rettsgrunnlag er art. 6 (1) (b) GDPR.

3.4. Sosial pålogging (pålogging med Facebook eller Google)

3.4.1. Facebook Connect

Når du logger på via Facebook Connect, opprettes en direkte forbindelse til serverne på Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Facebook registrerer at du har brukt påloggingsinformasjonen fra HomeToGo som en del av denne prosessen.

Hvis du har gitt uttrykkelig samtykke til Facebook i henhold til art. 6 (1) (a) i GDPR, vil dine personopplysninger bli overført til oss som en del av registreringsprosessen via den sosiale påloggingen. Vi bruker følgende informasjon fra de overførte opplysningene, som lagres av oss til den blir slettet automatisk:

·      din e-postadresse

·      ditt Facebook-profilnavn (for- og etternavn)

·      profilen og bakgrunnsbildet du bruker på Facebook

·      din aldersgruppe (over 18 år, over 21 år)

·      en kobling til Facebook-kontoen din

·      ditt kjønn

·      toppnivådomenet på din påloggede Facebook-konto

·      tidssonen der du er på Facebook

Disse opplysningene brukes til å

·      identifisere deg som vår kontraktspartner

·      opprette brukerkontoen din

·      kontrollere opplysningene for plausibilitet

Rettsgrunnlaget for bruken av disse opplysningene er art. 6 (1) (b) GDPR. Med hjelp av disse opplysningene kan vi oppfylle våre kontraktsforpliktelser som følger av våre tjenestevilkår (art. 6 (1) (b) GDPR). Vi vil slette de innsamlede opplysningene senest ved avslutning av plattformens brukskontrakt.

Du kan blokkere forbindelsen på Facebook-kontoen.

Les Facebooks personvernerklæring for detaljer om formål og omfang av innsamlingen av opplysninger og videre behandling og bruk av opplysningene av tjenesteleverandøren, samt om dine tilknyttede rettigheter og innstillingsalternativene du kan bruke for å beskytte personvernet ditt (https://www.facebook.com/about/privacy/).

3.4.2. Logge på med Google

Når du logger på med Google ved å velge "G fortsett med Google", etableres en direkte forbindelse med serverne til Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland ("Google"). Google registrerer at du har brukt påloggingsinformasjonen fra HomeToGo som en del av denne prosessen. Vi henter ikke Google-kontoinformasjonen din. Google informerer deg om at opplysninger fra Google-kontoen din blir gjort tilgjengelig for oss og angir de aktuelle aktuelle opplysningene.

Registrering med og bruk av Google er underlagt Googles personvernerklæring og vilkår for bruk (https://policies.google.com/privacy?hl).

Hvis du uttrykkelig har gitt samtykke til Google i henhold til art. 6 (1) (a) i GDPR, blir dine personopplysninger sendt til oss som en del av registreringsprosessen via Google. Vi bruker følgende informasjon fra de overførte opplysningene, som lagres av oss til den blir slettet automatisk:

·      din e-postadresse

·      ditt navn på Google-kontoen (for- og etternavn)

·      profilbildet (eller avataren) som brukes på Google

·      en kobling til Google-kontoen

·      ditt kjønn

·      toppnivådomenet i din påloggede Google-konto

·      brukerdomenet du administrerer på Google (hosted domain, HD)

Disse opplysningene brukes til å

·      gjøre det mulig for oss å identifisere deg som vår kontraktspartner

·      opprette brukerkontoen din

·      kontrollere opplysningene for plausibilitet

Rettsgrunnlaget for bruken av disse opplysningene er art. 6 (1) (b) GDPR. Med hjelp av disse opplysningene kan vi oppfylle våre kontraktsforpliktelser som følger av våre tjenestevilkår (art. 6 (1) (b) GDPR). Vi vil slette de innsamlede opplysningene senest ved avslutning av plattformens brukskontrakt.

Du kan blokkere forbindelsen i Google-kontoen.

Les Googles personvernerklæring for å se detaljer om formål og omfang av innsamlingen av opplysninger og viderebehandling og bruk av opplysningene av Google samt dine tilknyttede rettigheter og innstillingsalternativene du kan bruke for å beskytte personvernet ditt (https://policies.google.com/privacy?hl).

3.5. Databehandling for reklameformål

3.5.1. Nyhetsbrev

På vårt nettsted tilbyr vi deg muligheten til å registrere deg for å abonnere på vårt nyhetsbrev. For å være sikker på at det ikke har oppstått noen feil når du skriver inn e-postadressen din, bruker vi det som kalles dobbelt påloggingsprosess: Når du har oppgitt e-postadressen din i registreringsfeltet, sender vi deg en bekreftelseskobling. Din e-postadresse vil bare bli lagt til vår mailingliste etter at du har klikket på denne bekreftelseskoblingen. Du kan tilbakekalle ditt samtykke på denne måten når som helst med virkning for fremtiden. For å gjøre det, trenger du bare å klikke på abonnementskoblingen.

3.5.2. Produktanbefalinger

Vi sender deg e-postmeldinger som inneholder produktanbefalinger. Du vil motta disse produktanbefalingene uavhengig av om du har abonnert på et nyhetsbrev. Vi gjør det for å gi deg informasjon om produkter fra våre tilbud som kan interessere deg basert på de siste søkene dine.

Hvis du ikke vil motta produktanbefalinger fra oss, kan du når som helst gi oss beskjed. Du finner våre kontaktopplysninger under del 2. Selvfølgelig vil du også finne en kobling for å avbestille abonnementet i hver e-post.

3.5.3. Interessebasert reklame

For at du skal motta informasjon som sannsynligvis vil være av interesse for deg, kategoriserer vi brukerprofilen din. For å gjøre det bruker vi informasjon om søkene dine for å tilpasse nyhetsbrevartiklene og kampanjetilbudene vi sender deg. Målet er å sende deg reklame som er rettet mot dine faktiske behov og unngå å sende unødvendig reklame.

Rettsgrunnlag for nevnte behandling er art. 6 (1) (f) GDPR. Behandling av eksisterende kundeopplysninger på denne måten til reklameformål anses å være en legitim interesse.

3.5.4. Overføring til tredjeparter

Gitt at du gir ditt samtykke, deler vi e-postadressen din i hash (pseudonymisert) form med Google og Facebook for å vise deg interessebaserte annonser. Vi har inngått personvernsavtaler med Google og Facebook.

Rettsgrunnlaget for å overføre den pseudonymiserte e-postadressen din til Google eller Facebook er Artikkel 6 (1) (a) GDPR. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke med virkning for fremtiden ved å sende en e-post til [email protected]

Mer informasjon om personvern fra Google finner du her: https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=,

og for Facebook her: https://www.facebook.com/about/privacy/.

3.5.5. Rett til å motsette seg

Du har rett til, når som helst og uten kostnad, å motsette deg databehandling for de nevnte formålene, separat for hver respektive kommunikasjonskanal, og med virkning for fremtiden. For å gjøre det, trenger du bare å sende en e-post til [email protected] eller sende et brev til HomeToGo-adressen nevnt i del 2 ovenfor.

Hvis du motsetter deg, vil den relevante kontaktadressen bli blokkert for videre markedsføringsbehandling. Vi understreker at i eksepsjonelle tilfeller kan reklamemateriell midlertidig fortsatt bli sendt til deg selv etter at innvendingen din er mottatt. Dette skyldes tekniske årsaker knyttet til ledetiden som kreves for annonser, og betyr ikke at innvendingen din ikke blir overholdt av oss. Takk for din forståelse.

3.6. Informasjonskapsler – generell informasjon

Vi bruker informasjonskapsler (cookies), piksler, beacons eller lignende teknologi på vår nettside og i vår app basert på Artikkel 6 (1) (a), (b) og (f) GDPR. Informasjonskapsler er små filer som nettleseren din oppretter automatisk og som lagres på enheten din når du du besøker nettsiden vår eller bruker appen vår. Piksler og web-beacons er liten grafikk og koder som brukes til å måle aktiviteten på nettsiden vår. Piksler, web-beacons og lignende teknologier dekkes også av begrepet “informasjonskapsler”. Informasjonskapsler skader ikke enheten din og inneholder ikke virus, trojaner, eller annen skadelig programvare. Informasjonen som lagres i informasjonskapselen er knyttet til den spesifikke enheten som brukes. Dette betyr imidlertid ikke at vi umiddelbart er klar over identiteten din.

Når du går inn på nettsiden eller appen vår vises en popup med informasjon over bruken av informasjonskapsler.

Noen informasjonskapsler hjelper oss å tilby brukerne en optimal og funksjonell tjeneste, samt en sikker opplevelse av nettsiden og appen vår (funksjonelle informasjonskapsler). Funksjonelle informasjonskapsler er teknisk nødvendige for sikkerhet, brukerinnstillinger og brukeropplevelsen (f.eks. for å gjennomføre en bestilling, opprette en brukerkonto, lagre foretrukne søk). Informasjonskapslene er viktige for driften og funksjonaliteten til vår app og nettside. Databehandling i henhold til funksjonelle informasjonskapsler er basert på Artikkel 6 (1) (f) GDPR, og oppfyllelse av våre brukervilkår Artikkel 6 (1) (b) GDPR. Informasjonskapsler benyttes delvis for å gjøre bruken av vår tjeneste hyggeligere for deg. Vi bruker for eksempel såkalte session cookies for å se om du allerede har besøkt enkeltsider på nettstedet vårt, eller om du allerede har logget inn på brukerkontoen din. Disse slettes automatisk når du forlater nettstedet vårt. For å sikre oppfyllelsen av våre Vilkår og Betingelser, bruker vi også midlertidige informasjonskapsler som lagres på enheten din i en bestemt periode. Hvis du besøker nettstedet vårt igjen for å bruke tjenestene våre, oppdager informasjonskapslene automatisk at du allerede har besøkt oss, samt hvilken informasjon du har angitt og innstillingene du brukte, slik at vi kan tilby deg våre tjenester.

Hvis du allerede har en brukerkonto og er logget på eller aktiverer funksjonen “Hold meg pålogget”, vil informasjonen som er lagret i informasjonskapslene bli lagt til brukerkontoen din.

På den andre siden bruker vi analytiske informasjonskapsler basert på Artikkel 6 (1) (a) GDPR, for å statistisk registrere bruken av nettstedet vårt og for å optimalisere tjenestene våre. Vi bruker også informasjonskapsler for markedsføring for å vise informasjon og tilpasse innholdet til dine behov. Disse informasjonskapslene slettes kun når du eksplisitt har gitt ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Det juridiske behandlingsgrunnlaget utført på grunnlag av ditt samtykke til tilbaketrekking påvirkes ikke. Du kan når som helst erklære din tilbaketrekning ved å justere instillingene dine for informasjonskapsler. Du kan også konfigurere nettleseren din slik at ingen informasjonskapsler lagres på enheten din, eller at en melding alltid vises før nye informasjonskapsler legges til. Deaktivering av informasjonskapsler kan imidlertid bety at du ikke vil kunne bruke alle funksjonene på nettsiden eller appen vår.

Lagringstiden av informasjonskapsler avhenger av deres formål og varierer deretter. Informasjonskapslene slettes uansett automatisk etter en definert tid. Påfølgende vil du finne mer detaljert informasjon om våre informasjonskapsler som brukes til analytiske- og markedsføringsformål.

3.7. Analytiske informasjonskapsler og verktøy

For å tilpasse og kontinuerlig optimalisere vår nettside og app i tråd med brukernes behov, distribuerer vi informasjonskapsler og verktøy på grunnlag av Artikkel 6 (1) (a) GDPR for å ha muligheten til å analysere bruken av nettsiden og appen vår.

3.7.1. Google Analytics

Vi bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste levert av Google. Ved å gjøre det blir pseudonymiserte brukerprofiler opprettet og informasjonskapsler brukt. Informasjonen generert av informasjonskapselen om bruken av dette nettstedet, f.eks.

·        nettlesertype/-versjon

·        benyttet operativsystem

·        henvisende nettadresse (det tidligere besøkte nettstedet)

·        vertsnavn på tilgangsdatamaskinen (IP-adresse)

·        tid for serverforespørsel

overføres til en Google-server i USA og lagres der. Google overholder personvernerklæringen til US Privacy Shield og er registrert i US Department of Commerces US Privacy Shield Program. I tillegg har vi inngått en databehandlingsavtale for bruk av Google Analytics. I henhold til denne avtalen sikrer Google at Google behandler opplysninger i samsvar med den generelle personvernforordningen og sørger for beskyttelse av den registrertes rettigheter.

Informasjonen brukes til å evaluere bruken av nettstedet, til å sette sammen rapporter om aktiviteten på nettstedet og tilby andre tjenester som gjelder bruken av nettstedet og Internett-bruken til markedsundersøkelser og tilpasse utformingen av disse nettstedene i tråd med brukernes behov. Denne informasjonen kan også overføres til tredjeparter dersom det kreves i henhold til loven, eller dersom tredjeparter engasjeres for å behandle disse opplysningene. Under ingen omstendigheter vil din IP-adresse bli kombinert med andre opplysninger fra Google. IP-adressene er anonymisert, noe som betyr at det ikke er mulig å identifisere bestemte personer ("IP masking").

Du kan hindre installasjon av informasjonskapsler ved å stille inn nettleserprogramvaren tilsvarende. Hvis brukere velger å blokkere våre informasjonskapsler fullstendig, vil de ikke kunne bruke alle funksjonene på nettstedet. Du kan også hindre innsamling av opplysninger generert av informasjonskapselen og relatert til bruken av nettstedet (inkludert IP-adressen) og behandling av disse opplysningene fra Googles side ved å laste ned og installere dette nettlesertillegget (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). Som et alternativ til nettlesertillegget, spesielt for nettlesere på mobilenheter, kan du hindre innsamling via Google Analytics ved å klikke på denne koblingen. En avmeldingsinformasjonskapsel vil bli satt som hindrer fremtidig innsamling av opplysningene dine når du besøker dette nettstedet.

Avmeldingsinformasjonskapselen er bare gyldig i denne nettleseren og bare på nettstedet vårt og lagres på enheten din. Hvis du sletter informasjonskapslene i denne nettleseren, må du sette avmeldingsinformasjonskapselen igjen. Hvis du vil ha mer informasjon om personvern knyttet til Google Analytics, kan du gå til nettstedet for Google Analytics: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.

3.7.2. Google Tag Manager

Vi bruker Google Tag Manager. Med denne Google-tjenesten kan tags fra nettsteder administreres via et brukergrensesnitt. Bare tags implementeres, noe som betyr at det ikke opprettes noen informasjonskapsler og ikke samles inn personlige opplysninger. Tag Manager fører til at andre tags utløses, noe som kan føre til innsamling av data. Google Tag Manager benytter seg ikke av disse dataene. Hvis domenet eller informasjonskapselnivået er deaktivert gjelder dette for alle spore-tags som er implementert med Google Tag Manager. Du finner mer info under brukerretningslinjene til Google Tag Manager: https://www.google.com/intl/de/tagmanager/use-policy.html.

3.7.3. New Relic

For å utføre tilgjengelighets- og ytelsesovervåking for våre servere bruker vi webanalysetjenesten New Relic Inc., 188 Spear Street, Suite 1200, San Francisco, CA 94105, USA. Ved å bruke pseudonymiserte bruksdata måles tekniske ytelsesdata (f.eks. respons- og lastetider) og analyseres for å forbedre serverens ytelse. Flere detaljer og informasjon finnes i New Relics personvernerklæring på https://newrelic.com/privacy/.

3.7.4. Snowplow

Vi bruker Snowplow åpen kildekode webanalysetjenesten levert av Snowplow Analytics Limited, 32-38 Scrutton Street, London, EC2A 4RQ, Storbritannia. Informasjonskapsler brukes som en del av dette. Informasjonen generert av informasjonskapselen om bruken av dette nettstedet, f.eks.

·        nettlesertype/-versjon

·        benyttet operativsystem

·        henvisende nettadresse (det tidligere besøkte nettstedet)

·        vertsnavn på tilgangsdatamaskinen (IP-adresse)

·        tid for serverforespørsel

·        søkespørringer og filterinnstillinger

·        klikker på nettstedet

overføres til en HomeToGo-server i Frankfurt og lagres der.

Informasjonen brukes til å evaluere bruken av nettstedet for å utarbeide rapporter om aktiviteten på nettstedet og tilby andre tjenester som gjelder bruken av nettstedet og Internett-bruken til markedsundersøkelser og for å tilpasse utformingen i tråd med brukerens behov.

3.7.5. Adjust

I vår app bruker vi analysetjenesten til Adjust GmbH, Saarbrücker Str. 37A, 10405 Berlin, Tyskland. Analysetjenesten er integrert i vår app via et utviklingsmiljø (SDK - Software Developer Kit). Informasjonen som genereres av utviklingsmiljøet, f.eks.

·        IP-adresse,

·        enhets-ID samt alle annonse-ID,

·        (de-)aktivering av HomeToGo appen på din mobile enhet,

·        http-topptekst inkludert prosessorens SDK versjon og brukeragent (land, språk, operativsystem, app-versjon)

·        informasjon om brukerenhet og nettaktivitet

·        app og event token

samles inn og brukes av Adjust GmbH for å evaluere bruken av appen, til å utarbeide ytelsesrapporter om appaktivitet og tilby andre tjenester knyttet til bruken av appen for å markedsføre og tilpasse appen. Under ingen omstendigheter vil de innsamlede opplysningene kombineres med andre opplysninger som Adjust skaffer via andre apper. Når du avinstallerer HomeToGo-appen vil Adjust slette dine data umiddelbart, senest etter 28 dager.

Du finner mer informasjon om Adjusts personvernerklæring her. https://www.adjust.com/privacy-policy/. Du kan motsette deg sporing fra Adjusts side når som helst i delen "Velg bort" i Adjusts personvernerklæring. For å gjøre dette må du velge enheten du ikke vil at Adjust bruker til å utføre sporing og angi din enhetsidentifikator. Atferdssporing fra apper som bruker Adjust, fjernes umiddelbart fra enheten.

3.7.6. TrackJS

Vi bruker tjenestene til TrackJS LLC. TrackJS tilrettelegger for analysen av tekniske feil i JavaScript, sånn at vi kan vurdere og forbedre kvaliteten på nettstedet vårt og appen vår. Mer info finner du i personvernreglene til TrackJS: https://trackjs.com/privacy/.

3.7.7. Matomo

I tillegg bruker vi Matomo (tidligere Piwik) åpen kildekode webanalysetjeneste fra InnoCraft Ltd., 150 Willis St, 6011 Wellington, New Zealand ("Matomo"). Til dette brukes informasjonskapsler for å aktivere analysen av bruken av nettstedet vårt. Fra disse opplysningene kan pseudonymiserte brukerprofiler opprettes og analyseres. Informasjonen som genereres av informasjonskapselen, for eksempel nettleseren din og pseudonymisert IP-adresse, behandles på våre servere. Informasjonen som genereres av informasjonskapselen i den pseudonymiske brukerprofilen, brukes ikke til å identifisere deg personlig og kombineres ikke med dine personopplysninger.

Mer informasjon om personvern ved bruk av Matomo finner du her: https://matomo.org/privacy-policy/. Der kan du motsette deg nettstedsporing via "Velg bort".

3.8. Informasjonskapsler for markedsføring

Tiltakene for markedsføring og målretting som er oppført nedenfor og brukes av oss, er implementert på grunnlag av Artikkel 6 (1) (a) GDPR, forutsatt at du har gitt ditt samtykke. Målretting brukes til å utføre målrettet annonsering. Gjennom tiltakene vi bruker for markedsføring og målretting, vil vi sørge for at annonser som er tilpasset dine interesser vises på enhetene dine. 

3.8.1. DoubleClick

På vårt nettsted samles inn og evalueres informasjon som brukes til å optimere annonser med hjelp av informasjonskapsler (se punkt 3.6.). For å gjøre dette bruker vi Googles målrettingsteknologier (DoubleClick). Disse teknologiene gjør det mulig for oss å gi deg tilpasset, interessebasert annonsering. Informasjonskapslens som brukes gir for eksempel informasjon om hvilke av våre produkter du er interessert i. Basert på denne informasjonen, kan vi også vise tjenester på tredjeparts nettsteder som er spesielt orientert mot interesser du har vist gjennom din tidligere brukeradferd. Innsamlingen og evalueringen av brukeratferden foregår kun på pseudonymisert måte og gjør det ikke mulig for oss å identifisere deg. Spesielt kan ikke informasjonen kombineres med personlig identifiserbar informasjon om deg.

Informasjonskapselen slettes automatisk etter 30 dager.

Du kan også angi preferanser for visning av interessebasert annonsering via Google Ads innstillingsbehandling (https://adssettings.google.com/authenticated?hl).

For å vise mer informasjon og personvernerklæringen for annonsering og Google, kan du lese Googles personvernerklæring og vilkår for bruk (https://policies.google.com/technologies/ads?hl).

3.8.2. Google AdWords

HomeToGo bruker Googles AdWords-tjeneste som bruker konverteringssporing for å måle effektiviteten på individuelle annonser, tilbud og funksjoner. For dette settes en informasjonskapsel straks du klikker på en Google-annonse. Denne informasjonskapselen identifiserer deg ikke personlig, men gjør det mulig å avgjøre om du kommer tilbake til siden med det spesifikke tilbudet i løpet av 30-dagers perioden hvor informasjonskapselen er gyldig.

Hver AdWords-annonsør mottar en forskjellig informasjonskapsel. Som et resultat kan ikke informasjonskapsler spores via nettstedet til AdWords-annonsører. Informasjonen som innhentes med hjelp av konverteringsinformasjonskapselen, brukes til å generere konverteringsstatistikk for AdWords-annonsører som har valgt konverteringssporing. Vi sporer totalt antall brukere som har klikket på en annonse og har blitt omdirigert til nettstedet med en konverteringssporingstagg.

Du kan permanent hindre lagring av Google-konverteringsinformasjonskapsel ved å stille inn nettleserprogramvaren tilsvarende. Googles personvernerklæring for konverteringssporing finner du her: https://services.google.com/sitestats/en.html.

3.8.3. Google Dynamic Remarketing

Vi bruker funksjonene til Google Dynamic Remarketing med kryssenhetsfunksjonene i Google AdWords og Google DoubleClick.

Denne funksjonen tillater at vi kobler annonseringsmålgruppene opprettet med Google Dynamic Remarketing til kryssenhetens funksjoner i Google AdWords og Google DoubleClick. På den måten kan interessebaserte, personlige reklamemeldinger som er tilpasset til deg basert på tidligere bruk og nettleseratferd på en enhet (f.eks. smarttelefon) også vises på en annen enhet du bruker (f.eks. nettbrett eller PC).

Hvis du har gitt tilsvarende samtykke til Google, kobler Google din nett- og appsøkehistorikk til Google-kontoen din til dette formålet. På den måten kan de samme personaliserte annonsemeldingene vises på en hvilken som helst enhet du bruker til å logge på Google-kontoen din.

For å støtte denne funksjonen samler Google Analytics inn Google-godkjente IDer på brukere som midlertidig er koblet til Google Analytics-dataene, for å definere og opprette målgrupper for annonsering på tvers av enheter.

Du kan permanent velge bort remarketing/målretting på tvers av enheter ved å slå av personlig annonsering i Google-kontoen din. For å gjøre dette følger du denne koblingen: https://adssettings.google.com/authenticated?hl.

For å få mer informasjon samt bestemmelser om personvern kan du lese Googles personvernerklæring på https://policies.google.com/technologies/ads?hl.

3.8.4. Google AdSense

På nettstedet vårt bruker vi Google AdSense til å vise annonser. På denne måten kan vi vise deg annonser som kan være av interesse for deg. Disse annonsene kan gjenkjennes på referansen "Google Ads". For å gjøre dette bruker Google web beacons og informasjonskapsler (se punkt 3.6.). Informasjonen generert av informasjonskapsler og web beacons om bruken av nettstedet (inkludert din IP-adresse) og levering av annonseringsformater blir overført til en Google-server i USA og lagret der. Google kan dele denne informasjonen med tredjeparter.

Vi har aktivert tredjeparts Google AdSense-annonser. Dataene kan overføres til tredjeparter (navngitt på https://support.google.com/dfp_sb/answer/94149).

Du kan hindre at Google AdSense installerer informasjonskapsler ved å deaktivere interessebaserte annonser på Google via koblingen https://adssettings.google.com/authenticated?hl.

For å få mer informasjon samt bestemmelser om personvern kan du lese Googles personvernerklæring på https://policies.google.com/technologies/ads?hl.

3.8.5. Google AdMob

Vi bruker Google AdMob til å vise annonser i HomeToGo-appen. Google bruker Apple "Advertising Identifier" (heretter "Apple Ad-ID") til annonseringskontroll i appen. En pseudonymisert brukerprofil opprettes under Apple Ad-ID, slik at brukeren kan tilpasses til ulike annonsesegmenter på Apple-annonseringsplattformen for å kunne vise interessebasert annonsering.

Apple Ad-ID er et pseudonym som hindrer at vanlige personopplysninger blir vist til Google. Apple Ad-IDen overføres til en Google-server i USA og lagres der.

Du kan hindre bruk av Apple Ad-ID ved å klikke på "Ingen annonsesporing" under "Personvern/Annonsering" i systeminnstillingene dine. Alternativt kan du også klikke på "Tilbakestill annonse-ID" for å generere en ny, tilfeldig valgt Apple Ad ID, og​dermed hindre at en profil genereres.

3.8.6. Criteo

Pikselteknologier (se punkt 3.7.5.) fra Criteo S.A., 32 Rue Blanche, 75009 Paris, Frankrike ("Criteo") samler inn og lagrer opplysninger for markedsføring og optimering. Sammen med Criteo bestemmer vi formålene og prosessene og er derfor ansvarlige i fellesskap for behandlingen.

Pikslene sender din IP-adresse, henvisernettadressen til det besøkte nettstedet, tidspunktet da pikselen ble vist, nettleseren som ble benyttet og tidligere satt informasjon om informasjonskapsler til en webserver. Disse opplysningene kan brukes til å opprette brukerprofiler under et pseudonym.

Criteos pikselteknologi tillater at vi evaluerer våre reklamekampanjer og annonseringsinnhold. Med hjelp av en algoritme analyserer Criteo surfeatferden og kan deretter vise målrettede produktanbefalinger som personlige reklamebannere på andre nettsteder ("utgivere"). Du finner mer informasjon om Criteos teknologi i Criteos personvernerklæring (https://www.criteo.com/privacy/).

Bruk av Criteo vil laste flere piksler fra kontraktspartnere som Criteo samarbeider med. En oversikt over alle utgivere og nettverk som laster piksler, finner du på https://www.criteo.com/privacy/criteo-works-with-the-following-platforms/. Opplysningene som samles inn med Criteo-teknologien, vil ikke bli brukt til å bestemme den personlige identiteten til nettstedets besøkende, med mindre den registrerte samtykker separat. Eventuell bruk av andre opplysninger enn det som er beskrevet ovenfor eller overføring til tredjeparter er utelukket.

De fleste nettlesere aksepterer piksler automatisk. Du kan bruke tilsvarende verktøy eller nettleseraddons for å hindre bruk av piksler på nettstedet vårt (for eksempel ved å bruke AdBlock-tillegget til Firefox-nettleseren).

Du kan også motsette deg den pseudonymiske analysen av din surfingatferd hos oss når som helst. For instruksjoner om deaktivering av Criteos tjeneste kan du besøke følgende Criteo-kobling: https://www.criteo.com/privacy/.

Vær oppmerksom på at hvis du velger å vise personaliserte annonser fra Criteo og andre tilknyttede selskaper, vil du fortsatt motta annonser, men disse vil være mindre tilpasset dine interesser/nettleservaner.

3.8.7. Bing Ads

Vi bruker Bing Universal Event Tracking (UET) fra Microsoft Bing Ads. Dette er en tjeneste fra Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, USA ("Microsoft"). Dette tillater at vi sporer brukeraktivitet på nettstedet vårt når brukere kommer til nettstedet via annonser fra Bing Ads.

Hvis du kommer til nettstedet vårt via en Bing Ads-annonse, blir det satt en informasjonskapsel på datamaskinen din (se punkt 3.6.). En Bing UET-tagg er integrert i vårt nettsted. Dette er en kode som brukes til å lagre opplysninger om bruken av nettstedet i forbindelse med informasjonskapselen. Blant annet inkluderer dette tiden brukt på nettstedet, hvilke områder på nettstedet som ble åpnet, og hvilke annonser som førte brukeren til nettstedet. Informasjon om identiteten din blir ikke samlet inn.

Denne informasjonen blir overført til Microsoft-servere i USA og lagret der i maksimalt 180 dager.

Mer informasjon om Bing Ads analysetjenester finnes på Bing Ads nettsted (https://help.bingads.microsoft.com/#apex/3/en/53056/2). Hvis du vil ha mer informasjon om Microsofts personvernpraksis, kan du se Microsofts personvernerklæring (https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement).

3.8.8. Outbrain

På vårt nettsted, bruker vi teknologi fra tjenesteleverandøren Outbrain Inc., 39 West 13th Street, New York, NY 10011, USA (Outbrain, Outbrain Widgets, Outbrain Pixel). Denne teknologien gjør det mulig for oss å bruke piksler (se punkt 3.7.5.) og informasjonskapsler (se punkt 3.6.) til å tilby mer innhold som også kan være av interesse for deg på vårt nettsted eller på tredjeparts nettsteder ("retargeting"). Anbefalingene integrert av Outbrain bestemmes på grunnlag av ditt tidligere leste innhold. Innholdet styres og leveres automatisk av Outbrain.

Visning foregår som pseudonym. Når du velger tilsvarende innhold, bruker informasjonskapselen informasjon om enhetens kilde, typen nettleser og IP-adresse, som er fullt anonymisert ved å fjerne den siste oktetten.

Mer informasjon om Outbrains personvernerklæring finner du her: https://www.outbrain.com/legal/privacy#privacy-policy. Du kan velge bort Outbrains bruk av sporing for å vise interessebaserte anbefalinger via feltet "Velg bort" i Outbrains personvernerklæring. Vær oppmerksom på at du må sette Velg bort-alternativet separat i hver enhet du bruker for å få tilgang til nettstedet vårt. Etter at du har motsatt deg, vil du fortsatt bli tilbudt interessant ekstrainnhold, men dette vil ikke lenger være basert på din tidligere brukeratferd på våre nettsteder.

3.8.9. Taboola

Vårt nettsted bruker teknologier fra Taboola Inc., 28 West 23rd St., New York, NY 10010, USA ("Taboola"). Taboola bruker informasjonskapsler (se punkt 3.6.) som registrerer hvilket innhold du bruker og hvilke av våre sider du besøker (konverteringssporing). Informasjonskapselen gjør det mulig for oss å lage pseudonyme brukerprofiler ved å samle inn enhetsrelaterte data, samt loggdata, og gjør det mulig for oss å anbefale innhold som samsvarer med dine personlige interesser. Dette gjør det mulig å tilpasse tilbudene våre individuelt til deg. Disse brukerprofilene kan ikke brukes til å etablere identiteten din.

Du finner mer informasjon om Taboola og muligheten til å deaktivere Taboola-informasjonskapselen her: https://www.taboola.com/privacy-policy.

3.8.10. Facebook Custom Audiences

I tillegg bruker vi også Facebook Custom Audiences. Facebook Custom Audiences er en markedsføringstjeneste fra Facebook. Det gjør at vi kan vise personlig og interessebasert annonsering på Facebook til bestemte grupper av pseudonymiserte besøkende som også bruker Facebook, på nettstedet vårt.

En Facebook Custom Audience-piksel er integrert i nettstedet vårt. Dette er en Java Script-kode som brukes til å lagre upersonlig informasjon om din bruk av nettstedet. Dette inkluderer IP-adresse, nettleser og kilde- og destinasjonssider. Denne informasjonen blir overført til Facebook-servere i USA. Der utføres en automatisk kontroll for å se om du har lagret en Facebook-informasjonskapsel. Facebook-informasjonskapselen avgjør automatisk om du tilhører den aktuelle målgruppen for oss. Hvis du tilhører målgruppen, viser vi deg relevante annonser på Facebook. Du blir ikke personlig identifisert av oss eller Facebook som en del av denne prosessen.

Du kan motsette deg bruk av Custom Audiences-tjenesten på Facebook-nettstedet (https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences). Etter at du har logget på Facebook-kontoen, kommer du til innstillingene for Facebook-annonser.

For å få mer informasjon om personvern på Facebook, kan du lese Facebooks personvernerklæring (https://www.facebook.com/privacy/explanation).

3.8.11. RTB House

På vårt nettsted bruker vi teknologi fra RTB House S.A., 61/101 Złota Street, 00-819 Warszawa, Polen. Denne teknologien gjør det mulig for oss å bruke piksler (se punkt 3.8.5.) og informasjonskapsler (se punkt 3.6.) til å tilby mer innhold som også kan være av interesse for deg på vårt nettsted eller på tredjeparts nettsteder ("retargeting"). Informasjonskapsler brukes som en del av denne prosessen. Anbefalingene som integreres av RTB House, fastsettes på grunnlag av ditt tidligere leste innhold. Innholdet kontrolleres teknisk og leveres av RTB House automatisk. Visning foregår som pseudonym.

Informasjonen generert av informasjonskapselen om bruken av dette nettstedet, for eksempel nettlesertype/-versjon, operativsystem som brukes, henvisende nettadresse (den tidligere besøkte siden), tidspunktet for serverforespørselen blir overført til RTB Houses server og lagret der.

Du finner mer informasjon om RTB Houses personvernerklæring her: https://www.rtbhouse.com/privacy/. Du kan motsette deg RTB Houses sporing for å vise interessebasert annonsering når som helst via Velg bort-boksen i RTB Houses personvernerklæring. Vær oppmerksom på at du må sette Velg bort-informasjonskapselen på hver enhet du bruker for å få tilgang til nettstedet vårt. Etter at du har motsatt deg, vil du fortsatt bli tilbudt interessant ekstrainnhold, men dette vil ikke lenger være basert på din tidligere brukeratferd på våre nettsteder.

3.8.13. Clicktripz

På nettstedet vårt bruker vi også tjenester fra Clicktripz, 1112 Ocean Drive, CA 90266 Manhattan Beach, USA. Clicktripz samler inn og behandler brukerens reisekriterier og shoppingatferd via bruk av informasjonskapsler (se punkt 3.6.) og andre måter å tilby relevante tilbud på fra å samarbeide med reisenettsteder.

Du finner mer informasjon i Clicktripzs personvernerklæring: http://www.clicktripz.com/privacy_policy.php.

3.8.14. Ad Up

Teknologi fra Ad Up, en tjeneste fra Axel Springer Teaser Ad GmbH, Axel-Springer-Str. 65, 10969 Berlin, Tyskland, er også integrert på nettstedet vårt. Ad Up bruker Informasjonskapsler til konverteringssporing, evaluering av effektiviteten på annonser og søkeord. Ved å samle inn anonyme og/eller pseudonyme opplysninger kan Ad Up vise annonser i henhold til dine interesser i en viss tidsperiode.

Mer informasjon finner du i Ad Ups personvernerklæring her: https://www.adup-tech.com/en/privacy. Du kan deaktivere Ad Up i nettleseren din ved å klikke på knappen "aktiver velg bort-informasjonskapsel" der.

3.8.16 BingAds-tjenester.

Nettstedet vårt benytter seg av BingAds-tjenester. Disse annonsene leveres og vises av Microsoft Ireland Operations Limited. Adresse: One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, D18 P521, Irland. Dette betyr at vi kan vise deg annonser som kan være interessante for deg. Disse annonsene kan du kjenne igjen ved at de er merket med «Annonser av Microsoft/Ads by Microsoft» eller en lignende referanse. Microsoft bruker sporingspiksler og informasjonskapsler (se avsnitt 3.6). Informasjonen som framstilles av informasjonskapsler og sporingspiksler angående bruken av nettstedet (inkludert din IP-adresse og enhets-ID) og levering av annonseformater sendes til en Microsoft-server i Irland og USA, hvor den blir lagret.

Mer info og retningslinjene angående datapersonvern finner du på Microsofts retningslinjer for personvern: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement. Her blir det også forklart hvordandu kan fravelge å motta interessebaserte annonser.

3.9. Mulighet til å motsette deg / velge bort

Du kan hindre målrettingsteknologiene vi beskrev ved å aktivere tilsvarende informasjonskapselinnstilling i nettleseren (se også punkt 3.6.). I tillegg har du muligheten til å deaktivere preferansebasert annonsering med hjelp av preferansebehandling som er tilgjengelig her: http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.

3.10. Tredjeparts nettsteder

HomeToGo samarbeider med partnere (for mer informasjon, se våre Vilkår og Betingelser, der våre partnere blir referert til som “Operatører”). Når du blir omdirigert til en partners nettsted, gjelder vilkårene til den respektive partneren.

Verken partnere eller agentene til partnerens tilbud (tilknyttet) dropper informasjonskapsler eller bruker andre sporingskoder på nettstedet vårt. Informasjonskapsler eller sporingskoder brukes etter omdirigering, der HomeToGo ikke har noen innflytelse. Følgende tilknyttede tjenester brukes:

·        Performance advertisign network av 3, 10785 Berlin, Tyskland; Du kan finne AWINs personvernerklæring her: https://www.awin.com/gb/legal/privacy-policy-gb.

·        Performance Horizon Group Ltd, West One, Forth Banks, Newcastle-upon-Tyne NE1 3PA, Storbritannia. Du finner Performance Horizons personvernerklæring her: https://performancehorizon.com/privacy-policy.

·        CJ Affiliate, Commission Junction LLC, 530 øst Montecito St., Santa Barbara, CA 93103, USA. Du finner CJs personvernerklæring her: https://www.conversantmedia.com/legal/privacy.

4. Tredjepartstjenester og programtillegg

4.1. Google Maps

Vi bruker Google Maps API til å vise interaktive kart direkte på nettstedet vårt og aktivere forenklet bruk av kartfunksjonalitet. Din IP-adresse overføres og lagres på en av Googles servere i USA for bruk av Google Maps-funksjonalitet (se punkt 3.7.1 om US Privacy Shield). Rettsgrunnlag er (art. 6 (1) (f) GDPR). 

Les tjenestevilkårene for Google Maps her: https://www.google.com/intl/en/help/terms_maps.html. Du finner mer informasjon om personvern i Googles personvernerklæring her: https://policies.google.com/privacy.

4.2. Google Fonts

På nettstedet vårt bruker vi skrifttyper («Google Fonts») levert av Google. Dette gjør at nettleseren din laster inn de nødvendige skrifttypene til nettleserens hurtigminne når nettstedet ditt er åpnet. Dette er nødvendig for at nettleseren skal kunne vise en visuelt forbedret versjon av tekstene våre. Hvis nettleseren din ikke støtter denne funksjonen, bruker datamaskinen din en standard skrifttype for visning. Integreringen av disse skrifttypene fullføres av et serveranrop – vanligvis en Google-server i USA. Dette kommuniserer til serveren at du har besøkt dette nettstedet.

Når denne siden åpnes blir informasjonskapsler ikke sendt av brukerne til Google Fonts API. Data overført i sammenheng med sidevisningen sendes til ressursspesifikke domener som fonts.googleapis.com eller fonts.gstatic.com. Du blir ikke forbundet med noen informasjon som er innsamlet eller brukt i sammenheng med den parallelle bruken av autentiserte Google-tjenester, som Gmail. Du kan stille nettleseren din inn på en måte som gjør at skrifttypene fra Google-serverne ikke lastes inn.

HomeToGo bruker Google Fonts for å sikre at tjenestene våre presenteres på en god måte. Det juridiske grunnlaget står i Artikkel 6 (1) (f) GDPR.

https://policies.google.com/privacy.

5. Gruppe

HomeToGo er et selskap som tilhører HomeToGo Group. Av og til kan vi dele de personlige opplysningene dine med tilknyttede selskaper i HomeToGo Group. HomeToGo Group inkluderer alle (nåværende og framtidige) enheter som er direkte eller indirekte kontrollert av HomeToGo GmbH («HomeToGo») eller er under felles kontroll av HomeToGo. Dataoverføringen innen HomeToGo Group utføres for følgende hensikter:

a)   Levering til vår formidlingstjeneste og plattform

b)   Levering av kundetjenester

c)   Utsendelse av reklame du har samtykket i å motta, eller som er tillatt av den gjeldende lovgivningen

d)   Analysering, optimalisering og forbedring av nettstedet vårt og appen vår

e)   Identifisering og etterforskning av svindel og ulovlige aktiviteter

f)    Overholdelse av lover og forskrifter

Det juridiske grunnlaget for dataoverføring innen HomeToGo Group er Artikkel 6 (1) (a), (b) og (f) GDPR.

Det detaljerte juridiske grunnlaget for formålene a) og b) er Artikkel 6 (1) (b) GDPR. Delingen av disse dataene gjør at vi kan innfri de kontraktsmessige forpliktelsene tjenestevilkårene våre ilegger oss.

6. Kontaktskjema og chat

Vi gir deg et kontaktskjema som du kan bruke til å stille oss spørsmål ved å skrive inn navn og e-postadresse. Bruken av kontaktskjemaet er frivillig, og opplysningene dine behandles for å oppfylle våre kontraktsfestede tjenesteforpliktelser (art. 6 (1) (b) GDPR).

Spørsmålene og informasjonen du oppgir, blir overført til vårt ticket-system. For tiden bruker vi kundestøttetjenestene til Desk.com, 1 Market Steet, San Francisco, CA 94105, USA. Hvis du ikke vil ha opplysningene dine behandlet av Desk.com, kan du kontakte vår kundeservice direkte på [email protected].

I tillegg tilbyr vi live chat ved hjelp av tjenestene til Salesforce.com, Inc. Salesforce Tower, 415 Mission Street, San Francisco, Ca 94105, USA, som vi har inngått en databehandlingsavtale med.

Når du starter en live chat, installeres en funksjonell informasjonskapsel i nettleseren din og følgende informasjon samles inn:

·        Fornavn og etternavn

·        E-postadresse

·        Nettlesertype/versjon

·        IP-adresse

·        Operativsystem som brukes

·        URL fra tidligere besøkt nettside

Under chatten kan du oppgi annen personlig informasjon, avhengig av din forespørsel.

Vi behandler og lagrer dataene dine med det formål å aktivere og kvalitetssikre funksjonaliteten av live chat. Det juridiske grunnlaget er Artikkel 6 (1) (f) GDPR. Chatloggen slettes etter senest 12 måneder.

Mer informasjon finner du i personvernreglene til Salesforce (https://www.salesforce.com/company/privacy/).

6.1. Oversikt

I tillegg til retten til å tilbakekalle samtykket du har gitt oss, er du berettiget til følgende andre rettigheter dersom de aktuelle rettslige kravene gjelder:

·        Retten til tilgang til opplysninger om dine personopplysninger lagret hos oss i henhold til art. 15 GDPR

·        Rett til rettelse av unøyaktige personopplysninger og rett til å få ufullstendige personopplysninger komplettert i henhold til art. 16 GDPR

·        Rett til å slette dine personopplysninger lagret av oss i henhold til art. 17 GDPR

·        Rett til begrensning av behandling av dine personopplysninger i henhold til art. 18 GDPR

·        Rett til dataportabilitet i henhold til art. 20 GDPR

6.2. Rett til å motsette seg

Iht. vilkårene i art. 21 (1) GDPR kan du motsette deg databehandling av grunner knyttet til den spesielle situasjonen til den registrerte.

Ovennevnte generelle rett til å motsette seg gjelder for alle behandlingsformål som er beskrevet i denne personvernerklæringen, som er basert på art. GDPR bare forpliktet til å gjennomføre en slik generell innvending hvis du oppgir grunner av overordnet betydning for dette (for eksempel mulig fare for liv eller helse). I tillegg kan du også kontakte tilsynsmyndigheten som er ansvarlig for HomeToGo, Berlin-kommissæren for personvern og informasjonsfrihet, Friedrichstr. 219, 10969 Berlin, Tyskland, Telefon: +49 (0) 30 2155050, e-post: [email protected].

 

Versjon 3 – per desember, 2020

image-tag