Feriehus & leiligheter Rana - HomeToGo base64Hash Feriehus & leiligheter Rana - HomeToGo

Feriehus & leiligheter Rana

Finn 82 tilgjengelige tilbud
Rana
Når som helst
Gjester

Velg den perfekte ferieboligen

Pris per natt
Opp til 500 kr
500 kr - 999 kr
Fra 1.000 kr
Boligtyper
Hus
Leilighet
Bed & Breakfast
Vurdering
4,5+
4+
3.5+

Feriebolig i naturskjønne og opplevelsesrike Rana.

I Helgelands vakre landsskap ligger Rana. Her finnes opplevelser for både store og små besøkende. Rana kan friste med Svartisen, som er Norges nest største isbre. En tur over Svartisvannet med båt tar deg dit, og etterfulgt av en 3 km lang gåtur er du fremme ved den majestetiske isen. Mo i Rana er Helgelandets største by, og her kan du få både kulturelle og velsmakende opplevelser.

Vis alle 82 feriehus

Leiligheter og ferieleier med kjøkken

Lag festmåltider i løpet av den neste ferien din og bestill en feriebolig Rana med et fullt utstyrt kjøkken.

Leilighet Kjøkken Meløy
-36%
1.109 kr
705 kr per natt
Leilighet ∙ 6 gjester ∙ 2 soverom
5.0
«Utmerket» (1 vurdering)
Meløy, Nordland, Norge
Detaljer
TUIvillas
Se tilbud
Se tilbud
Leilighet Kjøkken Meløy
-36%
1.109 kr
705 kr per natt
Leilighet ∙ 6 gjester ∙ 2 soverom
4.0
«Svært bra» (1 vurdering)
Meløy, Nordland, Norge
Detaljer
TUIvillas
Se tilbud
Se tilbud
Overnatting Kjøkken Rødøy
2.000 kr per natt
Overnatting ∙ 2 gjester ∙ 1 soverom
4.4
«Svært bra»
Rødøy, Nordland, Norge
Detaljer
Casamundo
Se tilbud
Se tilbud

Populære fasiliteter for feriehus og leiligheter Rana

 • Badstue (7)
 • Tillatt med kjæledyr (12)
 • Internett (77)
 • Kjøkken (29)
 • TV (69)
 • Balkong (38)
 • Parkering (2)
 • Fisking (13)
 • Oppvaskmaskin (5)
 • Peis (3)
 • Vaskemaskin (27)
 • Røyking forbudt (41)

7-dagersvarsel Rana

ons., 27 sep
10°

20%

0 h

5 km/h

tor., 28 sep

20%

1 h

5 km/h

fre., 29 sep

10%

0 h

5 km/h

lør., 30 sep

20%

0 h

7 km/h

søn., 1 okt

20%

0 h

5 km/h

man., 2 okt

20%

1 h

9 km/h

tir., 3 okt
-1°

15%

7 h

6 km/h

Hvor finner man den beste maten Rana?

Kulinariske opplevelser i Rana

Har du leid deg hytte eller feriehus i Rana og vil ut å spise, er det masse å velge i. Lokale råvarer står høyt i kurs, og den arktiske menyen er virkelig spennende. Vin og mat i harmonisk kombinasjon står høyt.

Hvor er de beste stedene man kan oppdage kunst og kultur i Rana?

Kunst og kultur for alle i Rana

Ranas museum MOment åpnet i nye lokaler i 2019 på Moholmen, som er byens historiske bydel. Museet, som er en del av Helgeland Museum, viser natur og kulturhistoriske samlinger, og med tiden vil også vitensenteret flytte inn dit. På naturhistorisk avdeling finnes en zoolog, prepant og geolog som gjerne gir svar på spørsmål fra nysgjerrige gjester om våre bergarter, fugler og flaggermus.

Liker du hage, stauder og eldre bygg er Stenneset friluftsmuseum verdt er besøk. Her finnes 25 historiske bygg fra området Rana og en vakker hage. Stenneset er også et flott utgangspunkt for tur opp til Båsmomarka og Båsmolia. Stennesdagen arrangeres også hvert år i midten av juni.

Hvor er de unike attraksjonene Rana?

Utflukter i Rana for hele familien

Havmannen reiser seg med sine 10,15 m opp fra Ranfjorden, og i takt med tidevannet er den 60 tonn tunge skulpturen i granitt et flott skue. Havmannen skuer tankefull utover fjorden med ryggen vendt mot byen og symboliserer elementene og den kraftige kontrasten mellom byens industri og natur. Havmannen ga opphav til mye debatt, men også havmanndagene og bokprisen Havmannsprisen. Skulpturen er designet av Antony Gormley.

Har du lyst å besøke jettegryter er Marmorslottet stedet. I utkanten av Mo i Rana finnes denne naturperlen. Gjennom årstider har vannets krefter dannet jettegryter og fantastiske steinformasjoner. Det finnes også en grotte her. Den beste tiden å ta turen hit er om høsten når vannstanden ikke er fullt så stor. Men vær uansett forsiktig om du besøker stedet, for strømmen er sterk.

Hauknestinden er en flott topptur å gå. Her får du en spektakulær utsikt over Ranfjorden, byen og området rundt, siden toppen ligger litt for seg selv.

I Mo i Rana er det lagt opp til fjordpromenade. Her kan du vandre fra Byporten, som er kjøpesenteret, og SI i øst og til Vika i vest. Her passerer du mange kjente steder som Moholmen, Havmannen og Moskjæran Marina. Dette en en flott spasertur, og det kan også være mulig å få kjøpt ferske reker ved Toraneskaien av fiskebåtene som ligger der.

Grønnligrotta er en spennende opplevelse. Dette er Nordens eneste opplyste grotte. Grotten, som ligger i Røvassdalen i Rana, er en 4100 m lang kalksteinsgrotte. Og som besøkende blir du tatt med 400 meter inn i fjellet av en guide, og da har du hele 80 meter fjell over deg. Opplevelsen passer for hele familien og du opplever fossefall og jettegryter i de lange og spennende gangene inne i fjellet.

Hvis du har leid en feriebolig i Rana er det flott å spasere en tur i Moholmen. Stedet blir også kalt for Mo i Rana vugge. Denne gamle bebyggelsen er i dag en kontrast til dagens byliv, og her finner du restauranter som fokuserer på god mat og drikke. Ytterst på Moholmen er det en vakker utsikt over fjorden.

Hva er de beste arrangementene og festivalene Rana?

Festival og teater i Rana

Ranas store festival er Verket. Festivalen er en av Nord-Norges få miljøfyrtårn innen musikk. Her entrer både norske og internasjonale artister scenen hvert år. Festivalen foregår i august på Revelen, rett ved Mo industripark i vakre omgivelser.

Svartisfestivalen er Nord-Norges store festival for alle som elsker country. Festivalen arrangeres i august i Røvassdalen, nord i Mo i Rana.

Nordland teater sitt teaterhus ligger rett ved kinoteateret og rådhuset. Dette særegne bygget huser 300 forestillinger i året og underholder 30-40000 publikumere hvert år. I februar hvert år arrangeres også Vinterlysfestivalen her. Denne festivalen er en av de største teaterfestivalene i Norge, og retter seg og mot barn og unge. Festivalen har også internasjonale gjester hvert år.

Informasjon om ferieboliger Rana

🏡 Tilgjengelige ferieleiligheter 82 eiendommer
🌙 Priser pr. natt fra fra 539 kr
⭐ Populære fasiliteter badstuer, kjæledyr tillatt og internett
🐾 Kjæledyrvennlige overnattingsmuligheter 12 eiendommer

Vanlige spørsmål

Hvilke fasiliteter er mest populære for ferieboliger Rana?

Hvis du ønsker å bestille en feriebolig Rana, er badstuer, kjæledyr tillatt og internett de vanligste ferieboligfasilitetene andre søker etter.

Er kjæledyr tillatt på ferieboliger Rana?

Hvis du reiser med en hund Rana, tillater 15% av ferieboligene kjæledyr.

image-tag