Feriehus & leiligheter Røros

Sammenlign 43 tilgjengelige ferieboliger fra 12 tilbydere
Røros

Anbefalte feriehus i i Røros

Lei hus og ferieleiligheter i i Røros: fra 633 kr per natt

Fisking
Leilighet ∙ 2 gjester ∙ 1 soverom
Røros, Sør-Trøndelag, Norge
fra 869 kr
Booking.com
4,7
Se deal
Fisking
Hus ∙ 2 gjester
Røros, Sør-Trøndelag, Norge
fra 850 kr
Booking.com
4,4
Se deal
Fisking
Hus ∙ 2 gjester
Røros, Sør-Trøndelag, Norge
fra 643 kr
Booking.com
4,2
Se deal
Se alle tilbud

Ferieboliger med terrasse eller balkong

Balkong
Hus ∙ 7 gjester ∙ 2 soverom
Røros, Sør-Trøndelag, Norge
fra 1.523 kr
Booking.com
4,9
Se deal
Balkong
Hus ∙ 6 gjester ∙ 2 soverom
Røros, Sør-Trøndelag, Norge
fra 1.071 kr
Booking.com
4,6
Se deal
Balkong
Leilighet ∙ 8 gjester ∙ 2 soverom
Røros, Sør-Trøndelag, Norge
fra 1.680 kr
Booking.com
4,4
Se deal
Se alle tilbud

Populære fasiliteter for feriehus og leiligheter i Røros

 • Parkering (27)
 • Internett (27)
 • Røyking forbudt (25)
 • Fisking (20)
 • Kjøkken (20)
 • TV (18)
 • Tillatt med kjæledyr (17)
 • Balkong (17)
 • Peis (11)
 • Vaskemaskin (11)
 • Hage (11)
 • Badstue (10)

Været i Røros

-6°
-16°
-2°
-11°

-9°

-5°
10°
14°
17°
16°
13°

-3°

-8°
-3°
-12°
Jan.
Feb.
Mar.
Arp.
Mai
Juni
Juli
Aug.
Sep.
Okt.
Nov.
Des.
- Regndage

Over dette ser du vår graf for den årlige værmeldingen. I Juli kan makstemperaturen overstige 17°. Det er ikke forventet noen hetebølge i Januar, da gjennomsnittstemperaturen ligger på -16°. September har fint vær, med kun 17 regndager.

Opplev den stemningsfulle gruvebyen Røros fra din feriebolig

Bergstaden Røros er Norges koseligste midtpunkt mellom fjell, innsjøer og majestetiske vidder. I den historiske trehusbebyggelsen i sentrum kan du overnatte i sjarmerende leiligheter, eller oppleve Rørosviddas ville natur fra fjellhytter og vertshus.

Vis alle 43 feriehus
Slik kommer du deg dit

Ankomst Røros

En du på ferietur i Norge, bør et besøk til Røros være obligatorisk. Gruvebyen ligger ca. fem timers biltur fra Oslo. Velger du fly, finnes det daglige avganger fra hovedstaden og Trondheim.

Norge har verdens vakreste kystlinje og fra Hurtigruten kan du nyte den storslåtte naturen og de magiske fjellene som troner over bygd og by langs kysten. Fra Bergen i sør eller fra Kirkenes i nord, kan du seile med Hurtigruten til Trondheim og ta bil, buss eller tog videre til Røros.

Å toge inn til den historiske byen Røros er et lite eventyr i seg selv. Det bugner av urnorsk natur, gamle hytter og hus. Rørosbanen går mellom Hamar og Trondheim og tar deg gjennom det ville naturlandskapet som er typisk for regionen.

Mat & drikke

Lokalmathovedstaden

Røros omtales på folkemunne som en "lokalmathovedstad". Her finnes mange tradisjonelle matretter som er vel verdt å smake på. Er du en matentusiast, så la deg forføre og bli med på matsafari. La ganen bli kjent med smaken av spekemat og tjukkmjølk, kjøttrull og egenprodusert øl. Smak på Pjalt, en lefse som minner om en blanding av svele og polarbrød.

Vær & klima

Klima

På Røros er det bestandig en fordel å ha med en ekstra genser. Det er alltid litt kaldere der enn i resten av landet. Det er innenlandsklima, med store forskjeller mellom sommer- og vintertemperaturer.

Familieaktiviteter

På ferie med barn

Barn elsker aktiviteter. Hva med en kanotur, gårdsbesøk, trollfest eller kanefart under en gnistrende vinterhimmel. I Alvdal ca. 80 km sør for Røros finner vi Aukrustsenteret. Et spektakulært opplevelsessenter for alle som har et forhold til Flåklypa.

Hadde du som barn en drøm om å suse avgårde på spark nedover snøfylte gater med liv og lyst? Dette kan du gjøre ned Sleggveien, eller "Pippigatan" som den også kalles. Dette navnet har den fått fordi en episode av Pippi Langstrømpe ble spilt inn akkurat her.

Lokale severdigheter

Utflukter og opplevelser i Røros

Røros er et unikt utgangspunkt for utflukter. Dagsturer i fjellheimen, byvandringer i sentrum. Gruvebesøk og historiske begivenheter ligger tett i tett.

Det er stemningen og folket på Røros som gjør byen så spesiell. Særlig vinterhalvåret med det spesielle blå lyset som legger seg over byen. Kulden lager frostroser på vinduene i de gamle, fargerike husene og lokalbefolkningen arrangerer aktiviteter for både store og små. Med kanefart, hund- og reinsdyrkjøring, eller på ski kan du snuse inn stemningen i og rundt bergstaden.

Siste uken i februar hvert år, våkner hele byen til liv og forvandles til en maurtue av lyder, smaker, lukter og stemningsfulle øyeblikk når Rørosmartnan går av stabelen. Det moderne markedet viderefører tradisjonen som livlig markedsplass og en sosial møteplass.

Severdigheter & aktiviteter i Røros

Høydepunkter på Røros

Slegghaugan

Slegghaugan er rester etter kobbersmeltingen som har blitt til enorme hauger som minner om fjell. Området er fredet og har en helt spesiell plass i Røros sin lange gruvehistorie. En tur til toppen vil gi deg panoramautsikt over Bergstaden. Like ved "fjellformasjonen" kan du også ta en tur langs Sleggveien, eller "Pippigatan" som den blir kalt på folkemunne.

Røros kirke

Den vakre, hvitkalkete kirken fra 1784 står øverst i Kjerkgata og troner majestetisk over alle bygningene i byen. Kirken er en av Norges største og har blitt et symbol på Røros by. Med tilnavnet Ziir som betyr pryd, kan den sole seg i glansen som en av landets viktigste kulturminner.

Smelthytta

I Smelthytta foregikk prosessen med å gjenvinne kobber fra malmen i gruvene. På Rørosmuseet finnes det flere utstillinger fra gruvetiden. Det er mulig å få en omvisning i utstillingen som tar for seg bergverkshistorien og de forskjellige klesdraktene folk brukte i denne perioden. Om sommeren er det egne omvisninger for barn.

Femundsmarka nasjonalpark

Femundsmarka nasjonalpark er et eldorado for naturelskere i alle aldre. Nyt stillheten nedover elven i en kano, eller ta en fottur i villmarken. Prøv fiskelykken sommer eller vinter i et av parkens mange bortgjemte tjern. For barnefamilier finnes det et villmarkssenter som er spesielt tilrettelagt med aktiviteter for barn.

Olavsgruva

I Olavsgruva, som var Norges største gruve fra 1936 til 1972, kan du bli med på en guidet rundreise gjennom Bergverkshistorien. Vandringen tar deg innover og nedover i fjellet, og ved hjelp av lys og lydeffekter vil dette være med på å gjøre turen til en stemningsfull opplevelse.

Vi sammenligner over 300 nettsteder for utleie av ferieboliger, inkludert:

Booking.com ferieboliger i Røros Novasol ferieboliger i Røros dansommer ferieboliger i Røros TripAdvisor ferieboliger i Røros DanCenter ferieboliger i Røros Cofman.no ferieboliger i Røros HomeAway ferieboliger i Røros SOL OG STRAND ferieboliger i Røros Interhome ferieboliger i Røros Wimdu ferieboliger i Røros e-domizil ferieboliger i Røros Belvilla ferieboliger i Røros Holiday Home ferieboliger i Røros 9flats.com ferieboliger i Røros Inter Chalet ferieboliger i Røros only-apartments ferieboliger i Røros Migoa ferieboliger i Røros

Lignende feriesteder