Ferieutleie: Leiligheter, hus og strandhus til leie | HomeToGo
Start søk
 base64Hash

Slik fungerer plattformen

Vår rolle

HomeToGo fungerer som en markedsplass, med verdens største utvalg av ferieboliger som tilbys av de mange leverandørene som samarbeider med oss. På bare sekunder sammenligner denne markedsplassen alle tilbudene fra disse leverandørene og foreslår dem for deg basert på kriteriene for klassifisering som er definert nedenfor. 

Markedsplassen integrerer en enorm beholdning i ett enkelt søk og gjør det mulig for brukere å bestille overnatting fra ulike leverandører, enten på leverandørenes eksterne nettsteder eller rett fra HomeToGo-plattformen. HomeToGo får betalt provisjon fra de tilkoblede bookingleverandørene for hver gjennomført bestilling eller for å generere henholdsvis en forespørsel eller et klikk. 

HomeToGo fullfører ikke bookingkontrakter med reisende. Leiekontrakter inngås direkte med leverandøren og/eller eiendomsinnehaveren, uansett om du ble videresendt fra leverandørens nettsted for å fullføre bookingen eller har angitt bookingopplysningene dine på selve plattformen (i sistnevnte tilfelle vil vi videresende opplysningene til leverandøren, som du så inngår en betalingsforpliktelse med for bookingbeløpet). 

Eventuelle klager i forbindelse med leien, avbestilling eller refusjonsforespørsler skal derfor stiles direkte til leverandøren. Om mulig vil vi likevel gjøre vårt beste for å bistå deg med slike krav. 

Du finner flere opplysninger i våre generelle brukervilkår.

Hvordan velges tilbudene vi viser på plattformen?

Tilbudene vi foreslår, er ikke uttømmende. 

Vi samarbeider med tusenvis av klarerte leverandører. For at deres tilbud skal vises på listen, må leverandøren tilby utleie til turister eller tillate at eiere (profesjonelle eller ikke) tilbyr utleie og inngå leiekontrakter gjennom dem.

Leverandørene våre betaler oss i samsvar med vilkårene i avtalene vi har inngått med dem. Leverandører som ikke betaler HomeToGo, kommer ikke på listen. Tilbud fra leverandørene våre kan også bli fjernet dersom en leverandør ikke overholder vilkårene i avtalen, hvis avtalen er utløpt, eller av andre juridiske årsaker.

Fremgangsmåte og hyppighet for oppdatering av tilbud

Prisene og opplysningene om tilbudene som vises på plattformen vår, bestemmes og leveres av leverandørene våre, enten gjennom Application Programming Interfaces (APIs), statiske strømmer eller andre tekniske verktøy. Leverandørene våre er ene og alene ansvarlige for nøyaktigheten til slike priser og opplysninger, og vi kan ikke garantere disse. 

Opplysningene i tilbudene oppdateres på samme måte, minst én gang daglig.

Hvordan rangeres tilbudene?

Hvordan tilbudene rangeres, avgjøres også av rangeringsinnstillingene du har valgt: 

 • Standardrangeringen gjøres på grunnlag av tilbudets popularitet: Vår selvlærende algoritme rangerer tilbudene etter hvilken relevans de har for den reisende, på grunnlag av tilbakemeldinger eller forventninger han eller hun har angitt på tjenesten vår (f.eks. eiendommens beliggenhet, antall reisende, pris, preferanse, ønskede fasiliteter, osv.). Hensikten er å sikre at søkeresultatene samsvarer med den reisendes behov. 
 • Mest for pengene: en undergruppe av de mest relevante tilbudene velges og rangeres fra lavest til høyest pris. Prisen vises pr. opphold (eller natt, om ønskelig), avhengig av valget ditt og i henhold til antall reisende angitt. 

Rangeringen av tilbudene på søkeresultatsiden på plattformen vår er basert på en dynamisk selvlærende algoritme som utvikler seg over tid og kan avhenge av en rekke ulike faktorer, f.eks.:

 • Den spesifikke kombinasjonen av søkekriterier du angir på plattformen vår: Disse kriteriene kan inkludere variabler som f.eks. reisemål, pris, antall reisende eller type overnattingssted, eller spesifikke fasiliteter på eiendommen (f.eks. svømmebasseng). 
 • Tilbudenes kvalitet: Så snart tilbudene matches etter søkekriterier, vil de andre kvalitetsattributtene, f.eks. hvor populært tilbudet er, fasiliteter eller brukersamhandlinger (f.eks. hvor mange ganger det har blitt klikket på tilbudet og/eller de viste detaljene) påvirke den endelige sorteringen av tilbudene. 
 • Provisjonen som betales til HomeToGo av leverandører: Provisjonen påvirker også hvordan søkeresultatene fremstår og sorteres, selv om det ikke er den avgjørende faktoren og alltid brukes i kombinasjon med andre faktorer. 

Som konklusjon er HomeToGos formål å gi reisende de opplysningene og verktøyene de trenger for å kunne finne perfekt overnatting, blant et svært stort antall tilgjengelige tilbud.

Vurderinger

Vurderinger av gjesteopplevelser gis av brukere som bestilte på plattformen vår (angitt som «Verifisert gjest av HomeToGo») og/eller av leverandørene våre (som da blir angitt). 

Den endelige stjernerangeringen (opptil maksimalt fem) er det enkle gjennomsnittet av alle rangeringene for det spesifikke tilbudet, som er tilgjengelig for oss. (Dvs. at vi legger sammen alle rangeringer vi mottar, og deler denne summen på antall tilgjengelige rangeringer.) I sjeldne tilfeller kan en stjernerangering gitt av en av våre leverandører bli avrundet av den leverandøren, og kan derfor avvike fra den i leverandørens system. 

Vurderinger som innhentes av leverandørene våre, kan ikke bekreftes direkte av oss. Vi stoler da på at leverandørene våre bekrefter at de er ekte.

Hvis en vurdering er innhentet fra en bruker som bestilte på plattformen vår, og som (så vidt vi vet) bodde på overnattingsstedet, vises merket «Verifisert gjest av HomeToGo». En vurdering av en «Verifisert gjest av HomeToGo» stammer derfor fra en bruker som bestilte på plattformen vår, noe som sikrer at bare ekte gjester kan sende inn en vurdering. (Bestillings- og vurderingsopplysninger må være identiske.) 

Hvis navnet på en person som har sendt inn en vurdering ikke er tilgjengelig, viser vi «Gjest».

Viste vurderinger kan være stjernerangeringer med eller uten tekst, eller vurderingstekster uten stjernerangering, avhengig av hva vi mottar fra brukerne som bestilte, eller fra leverandørene våre. Vi kan vise et gjennomsnitt av stjernerangeringer fra leverandørene våre, mens en samlet stjernerangering fra oss kan beregnes basert på flere rangeringer. For noen tilbud vises bare vurderinger fra den respektive leverandøren. 

Den samlede rangeringen av et tilbud kan skille mellom flere underkategorier. Vurderingssummen per underkategori er et enkelt gjennomsnitt av alle vurderinger vi har tilgjengelig for underkategorien, som vurderer følgende punkter: 

 • Renhold: Var stedet rent og ryddig ved ankomst?
 • Utstyr: Hadde overnattingsstedet alt utstyret og alle fasilitetene som de oppga, og som du trengte?
 • Gjestfrihet: Følte du deg velkommen? 
 • Helhetsinntrykk: Så overnattingsstedet bra ut fra utsiden?
 • Beliggenhet: Er det i nærheten av attraksjoner? 
 • Pris/verdi: Fikk du god valuta for pengene?

Leverandørenes kategoridefinisjoner kan avvike fra de ovennevnte betydningene, men vi holder på vår tolkning.

Den generelle sannheten av innholdet i vurderingene kontrolleres ikke. Vi kan imidlertid fjerne vurderinger hvis vi oppdager at en vurdering er falsk, inneholder ulovlig, personlig eller ærekrenkende innhold (f.eks. hatefulle ytringer, diskriminering, trusler eller voldelig språkbruk). Det kan treffes tiltak mot personer som har sendt inn en vurdering, som opptrer upassende, særlig på en ulovlig måte.

I tillegg kan det vises vurderinger på plattformens tjenester som er samlet inn gjennom verktøy for innsamling av vurderinger (som reviews.io).image-tag